Nordre Aker Budstikke

Vil forkaste hele studentutbyggings-forslaget

"Skal vi som politiske representanter fortone oss som "museums"voktere av et utdatert og foreldet utdannelsessystem?"

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.11.2014 kl 16:27

NORDRE AKER: Flertallet av bydelspolitikerne sier ja til en utbygging av Kringsjå studentby, med noen justeringer. Frp derimot, foreslo primært å forkaste hele forslaget.

Vil behovet endres drastisk?

Fra sakspapirene heter det blant annet "...Prinsipielt bør man se på om behovet for hybler i fremtiden vil endres drastisk som følge av en endret utdannelsesstruktur. NHO har jo også tatt for seg dagens "mastersyke" og etterspør en bedre tilpasning av utdannelse til hva næringslivet og samfunnet har behov for...." skriver lokalleder  Hans Chr. Aanesen og Frp i sakspapirene, og viser til flere eksempler fra NHO.

Les også: Den nye Friluftsstudentbyen på Kringsjå

Videre stiller FrP følgende spørsmål i forbindelse med saksbehandlingen;


"Museums voktere"

"...Skal vi som politiske representanter fortone oss som "museums"voktere av et utdatert og foreldet utdannelsessystem ?

Skal Norge være en fristat for gratis utdanning på norske skattebetaleres bekostning for utenlandske studenter eller skal disse midler benyttes til norske studenter med mer næringstilpasset utdannelse?

Skal utenlandske studenter ha fortrinn fremfor norske studenter?..."

Det ble også vist til sak i media om hvorfor utlendinger studerer i Norge, og prioriteringsvilkårene for tildeling av studentbolig.


Aanesen og Frp foreslo primært følgende vedtak:

"Med utgangspunkt i disse faktaopplysninger vil Nordre Aker FrP foreslå at Bydelsutvalget forkaster PBE´s nåværende planer om storstilt utbygging av Kringsjå studentby."

Venstre, Ap, H og SV enige

Leder av miljø, plan- og samferdselskomité i bydelen, og nestleder i bydelsutvalget (BU), Erik B. Skei (V) kunne derimot fortelle følgende til avisen etter bydelsutvalgsmøte.

- Bydelsutvalget er positive til en videre utvikling av Kringsjå studentby, og støtter hovedgrepet i planen om utvikling av en friluftstudentby, med vekt på grønne uteoppholdsareal som bindes sammen av en gjennomgående gangforbindelse. Men utvalget er kritisk til å bygge høyt og tett mot Sognsveien, og vi går for en forskyvning mot  vest og sentrum av planområdet, refererer Skei fra BU-møtet forrige torsdag.

På denne måten ser Skei for seg at byggehøydene i øst kan reduseres, og bygningsmassen langs veien brytes opp, slik at det ikke oppleves som en mur ut mot Sognsveien.

- I  tillegg ber BU om at man i samsvar med plan- og bygningsetatens alternative forslag sikrer større uteområde i nordvest, og legger viktige servicefunksjoner ut mot Sognsveien, forteller Skei.

Venstre, SV, Ap og H (med 1 representant) ga flertallsvedtak om tilbakemeldingene til Plan- og bygningsetaten.

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...