Nordre Aker Budstikke

Vil gjøre parkering til boliger - klubben reagerer sterkt

Denne parkeringsplassen på Kringsjå skal erstattes med studentboliger, ifølge planene til SiO. Foto: Christian Fredrik Borg

Lyn opplever at ulempene er klart større enn fordelene med den planlagte utvidelsen av Kringsjå studentby.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KRINGSJÅ: Studentsamskipnaden SiO skal gå i gang med tredje utbyggingsfase på Kringsjå. I den forbindelse vil de bygge nærmere 550 nye leiligheter.

Dagens boliger i området, som er i midlertidige moduler, vil fjernes. Miljøstasjonen nord for studentbyen vil avvikles, og Olav M. Troviks vei legges om.

Ski- og fotballklubben Lyn har fått mulighet til å uttale seg om planene. I en uttalelse skriver de at utbyggingen vil få «direkte påvirkning for levevilkårene» for idrettslaget sitt.

Den aktuelle parkeringsplassen ligger i den nordvestre delen av dagens studentby.

Håper på å bli hørt

Klubben mener at vilkårene for å gi dispensasjon etter plan- og bygningslovens § 19-2 ikke er oppfylt.

I uttalelsen skriver Lyn også at de mener forslagene ikke er i tråd med gjeldende regulering og kommuneplanens samfunnsdel. De peker dessuten på et politiske ønske om økt tilgjengelighet til idrettsanlegg.

«Ulempene oppleves klart større enn fordelene og kravet til tilgjengelighet og universell utforming blir tilsidesatt og/eller betydelig redusert.»

Rundt 550 nye studentboliger skal komme i Kringsjå studentby. Foto: Christian Fredrik Borg


Lyn mener at de ikke har blitt ivaretatt nok og tatt med i utformingen av planene.

«(...) håper derfor at besluttende myndighet fullt ut tar hensyn til våre synspunkter i dette tilsvaret», skriver de i brevet.

– Griper inn

Det er planlagt å fjerne dagens parkeringsplass i området for å bygge boliger på området. Det reagerer klubben på:

«Parkeringsmulighetene, eller mangel på parkeringsmuligheter, griper rett inn i muligheten til å drive idrett slik det er ønsket på anlegget på Kringsjå.»

Styreleder Benedikte Stiff i SFK Lyn. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)


Opprinnelig var det planlagt en parkeringskjeller i forbindelse med utbyggingen. Forslaget frafalt imidlertid og er ikke lenger en del av planene.

«Innskrenket mulighet for å drive idrett og positiv utvikling av anlegget vil direkte virke inn på tilbudet til alle dagens og fremtidige brukere samt LYNs økonomi.»

Rundt 550 nye studentboliger skal komme i Kringsjå studentby. Foto: Christian Fredrik Borg

Vil heller bruke til boliger

I en e-post til Nordre Aker Budstikke skriver eiendomsdirektør Birte Almeland i SiO følgende:

– SiO ønsker å benytte denne delen av tomten vi eier til studentboliger fremfor parkering. Denne vurderingen bygger på at vi ønsker å gi studenten som bor på Kringsjå et godt bomiljø med gode leiligheter.


Almeland trekker også frem at de i tillegg til gode leilighet vil tilby store, grønne utearealer mellom husene hvor studentene kan oppholde seg, leke, spise og møtes for felles aktiviteter.

Eiendomsdirektør i Studentsamskipnaden SiO, Birte Almeland. Foto: Thorstein Diesen

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...