Nordre Aker Budstikke

Vil ha deg på marked i Marka

Sarah Bjørneboe og Rebecca Valldal er klare for marked til helgen på Trollvannstua. Foto: UTLÅN

Med blant annet vintage-skoene fra tante Bente i Roma på bordet, akkompagnert av «digg gitarklimpring», så kan det bli spennende på marked på Trollvann i helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2020 kl 14:43

TROLLVANN: Rebecca Ziburkute Valldal (22), sykepleierstudent og «sy- og strikkeentusiast» og Sarah Bjørneboe Abdel-Fadil (22), samfunnsøkonomistudent og «prosjektglad» er døtrene til drifterne av Trollvannstua. De jobber også deltid i markastua. Nå inviterer de til marked i Marka, neste lørdag og søndag:

– Vi har arrangert marked en gang tidligere også, vi har flere kles- og strikkeinteresserte venner og familie.
Vi arrangerer bruktmarked igjen fordi vi mener at det er behov en mer sirkulær forståelse av forbruk. Man kan finne mange skatter i det gamle og brukte. Dette er noe vi har entusiasme for!, understreker jentene.

Sko fra Roma til Trollvann, forteller markedsinitiativtagerne. Foto: UTLÅN

Tante Bentes vintage-sko

De forteller videre at markedet hovedsaklig skal være et brukt-klesmarked, men med noen nye innslag. Det blir flere individuelle selgere på hver sin stand:

– Det skal selges alt fra brukte klær fra 60-tallet til splitter nye klær med merkelappen på. Vi selger vintage-sko fra vår tante Bente Bosco i Roma. Skoene er fra den perioden i hennes liv hvor hun var modell i Paris og Roma, kan Sarah avsløre.


– Det skal også selges noe barnetøy og gutte- og herretøy, det kan godt melde seg noen flere mannlige selgere til neste marked? Men når det er sagt, vi har noen skikkelig godbiter fra blant annet morfar med en veldig flott garderobe!

Klærne henger klare til markedet til helgen. Foto: UTLÅN

Med musikk

Markedet får følge av taffel-musikk og «digg gitarklimpring» gjennom helgen på Trollvannstua av Svein Ola Grundhus:

– Vi vil selvfølgelig tilrettelegge for at smittevernsreglene skal holdes, og gjøre opplevelsen så korona-vennlig som mulig. Vi setter opp tre store telt med boder, og en rød stue som benyttes som prøverom - Trollvannstua drives som normalt.

Markedet starter opp klokka 11.00 og varer til klokken 16.00.


– Vi oppfordrer selgerne til å donere hele eller deler av det som eventuelt ikke blir solgt, til Fretex eller andre tilsvarende organisasjoner.

OPPDATERT: Det er bestemt at skoene fra tante Bente Bosco i Roma skal auksjoneres bort.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...