Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil ha egen "markalov" i Maridalen

Aktørene i Maridalen jobbet hardt for verneplanen for Maridalen Landskapsvernområde. Her fra Skjerven gård.

– Hva slags tillit kan vi ha til inngåtte avtaler med det offentlige, når det du trodde var gjeldende blir brutt med et pennestrøk, fortviler Maridalen Vel.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

MARIDALEN: Maridalen Vel, Maridalens Venner og Aker og Oslo Bondelag har gått sammen om et brev til Stortingets energi- og miljøkomité. Aktørene i Maridalen jobbet hardt for verneplanen for Maridalen Landskapsvernområde, som ble vedtatt i 2001.

– Langt vanskeligere

– Men nå er det plutselig markaloven som skal gjelde for Maridalen. Lovens paragraf 5 sier at det vil bli et bygge og anleggsforbud som vil stoppe mulighetene for utvikling i Maridalen, sier sier Per Pedersen, leder av Maridalen Vel.

I brevet til Stortinget skriver de at ved å sammenlikne markalovforslaget, merknadene til loven, gjeldende verneforskrift for Maridalen Landskapsvernområde og dagens praksis i byggesaker i dette området, mener de at fremtidige byggesaker kan bli langt vanskeligere å gjennomføre.

– Det blir en uakseptabel situasjon for beboerne i området, og vi ber om at dette endres slik at dagens praksis også kan følges i fremtiden, sier Pedersen.

Egen sone

De tre uttrykker i brevet bekymring for at boenhetene i dalen har blitt kraftig redusert de siste 50 årene, og mener det er helt avgjørende at tiltak som kan styrke lokalsamfunnet er mulig også i fremtiden.

Kravet som legges frem fra befolkningen i Maridalen, er derfor at landskapsvernet for Maridalen består, og at landskapsvernområdet holdes utenfor markalovens virkeområde. Eventuelt at Maridalen verneområde gjøres til en egen sone i marka der vernebestemmelsene gjelder foran markaloven.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...