Nordre Aker Budstikke

Vil ha en halv million mer til frivillighet

Skolekorpsene og -orkestrene i Nordre Aker er blant mottakerne av frivillighetsmidler. I 2017 fikk de penger til instrumenterer, seminarer, jubileumskonserter. (Foto: Creative Commons /Pixabay)

Venstre vil omprioritere og øke frivillighetsmidlene til 1,5 millioner kroner når bydelsbudsjettet skal vedtas på torsdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.12.2017 kl 15:56

NORDRE AKER: 14. desember skal bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker vedta bydelens 2018-budsjett.

I november la bydelsdirektør Øyvind Henriksen fram sitt budsjettforslag, som blant annet innebærer en innstramming på 40 millioner samenliknet med 2017.

LES OGSÅ: Bydelsdirektøren: Må drive enda smartere i året som kommer

Mer til bydelene i budsjettforliket

I budsjettforliket mellom byrådspartiene og Rødt i slutten av november, ble det enighet om å reversere byrådets foreslåtte rammekutt til bydelssektoren i Oslo-budsjettet, og overføre 21,2 millioner mer i 2018. Ifølge bydelsadministrasjonens beregninger i Nordre Aker, vil dette trolig utgjøre 1,5 millioner kroner for bydelen.

Bydelsdirektør Øyvind Henriksen vil etter det Nordre Aker Budstikke erfarer, foreslå å øke antall sykehjemsplasser med to. I det opprinnelige budsjettforslaget lå det inne kjøp av 326 sykehjemsplasser, noe som er 13 færre enn i 2017. Bydelen har i år brukt cirka 5 millioner mer på sykehjemsplasser enn budsjettert.


I tillegg er det foreslått å videreføre tildelingen til Kløverveien barnepark med 250.000.

Venstre: Mer til frivillighet

Nordre Aker Venstre vedtok tidligere i år at de ønsker å øke frivillighetsmidlene med 500.000 til 1,5 millioner kroner. I budsjettmøtet torsdag kommer partiet til å foreslå denne omdisponeringen.

– I år kom det inn rekordmange søknader om frivillighetsmidler, så det er ingen tvil om at en økning i frivillighetsmidlene vil ha stor betydning, sier leder i Nordre Aker Venstre og nestleder i bydelsutvalget, Ingeborg Briseid Kraft.

Søkadsfristen for å få frivillighetsmidler i 2018 er 15. januar.

Ingeborg Briseid Kraft.

Bydelsdager

I tillegg ønsker Venstre å sette av 200.000 kroner til å gjennomføre bydelsdager i Nordre Aker. Dag Gaute Gaasemyr, nestleder i Kultur- og oppvekstkomiteen, viser til at både Grünerløkka og Sagene bydeler har positiv erfaring med å arrangere bydelsdager, og mener Nordre Aker bør gjøre et forsøk.

– Det vil være berikende for bydelens innbyggere, i tillegg til at lag og foreninger i bydelen får mulighet til å vise fram tilbudet sitt, sier han.

Venstre støtter bydelsdirektørens forslag om å videreføre tildelingen til Kløverveien barnepark med 250.000 kroner. Resten av de 1,5 millionene bydelen trolig får tilbakeført – 550.000 kroner dersom partiets nevnte prioritereinger blir vedtatt – vil de foreslå å bruke på fysioterapi og ergoterapi for eldre og uføre.

Liten risiko

Bydelsdirektør Øyvind Henriksen advarte i høst lokalpolitikerne mot å gjøre krumspring i budsjettprosessen, fordi bydelen har driftet utover den tildelte rammen dette året. I 2017 er 10 millioner kroner av bufferen på 24 millioner fra 2016 spist opp.


Denne advarselen bekymrer likevel ikke Ingeborg Briseid Kraft og Nordre Aker Venstre.

– Bydelen har et budsjett på over 1,5 milliarder kroner. Å flytte på noen hundre tusen kan ikke akkurat kalles et krumspring, svarer hun.

Hun viser til at frivillighet genererer aktivitet verdt langt mer enn den økonomiske støtten.

– Å satse på frivillighet vil lønne seg på sikt, sier Kraft.

14. desember klokken 18

Miljøpartiet de Grønne varsler at de vil foreslå å etablere en miljøkonsulentstilling i bydelen, og opprette dyrkekasser. Les mer om forslagene deres her.


Bydelens budsjett for 2018 skal vedtas i BU-møtet 14. desember klokken 18. Møtet holdes i bydelsadministrasjonens lokaler i Nydalsveien 21, og åpner med Åpen halvtime. Der kan bydelens beboere ta ordet, enten det gjelder prioriteringer i budsjettet, eller andre ting som opptar dem.

LES OGSÅ:

Her er bydelsdirektørens plan for å spare inn 40 millioner: Må drive enda smartere i året som kommer

Vil ha flere grøntområder i Nydalen

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...