ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Vann- og avløpsetaten:

Vil ha kjøreregler for aking og lek i bakken

Igjen meldes det om skader etter aking på Havnajordet, Vann- og avløpsetaten har satt opp brakkeriggen nederst i bakken. Foto: Kristin Tufte Haga

Etter ny melding om skader i akebakken: – Vi ser at noen av de unge har veldig høy hastighet og lite kontroll på akebrettene sine. Vi vil invitere både Bymiljøetaten og FAU ved Tåsen skole til dialog, svarer Vann- og avløpsetaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2021 kl 14:32

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KORSVOLL: Nordre Aker Budstikke har flere ganger omtalt Vann- og avløpsetatens vannledningsprosjekt i området Korsvoll og Nordberg. I den anledning er det satt opp brakker nederst på Havnajordet. Det har skapt forargelse hos flere. Bakken er mye brukt til aking, og det har vært meldt om ulykker siden brakkene ble satt opp i fjor sommer.

Nå skal det igjen ha skjedd uhell i bakken, i forbindelse med aking. En leser sendte søndag e-post til Vann- og avløpsetaten, og Nordre Aker Budstikke har mottatt kopi av den. Der står det blant annet at leseren holder etaten ansvarlig for minst én skulder ut av ledd, brukket forarm, og to tilfeller av neseblod.

– Dere har montert et super-G-gjerde. Det er designet for å gi etter i hoftehøyde. Jeg kan faktisk ikke forstå hvordan det er mulig å ha så skylapper som dere. Ikke lenge før vi ser den første alvorlige akeulykken, skriver også leseren i e-posten.

Disse gjerdene ble satt opp tidligere i høst. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Hege Fleisje, overingeniør i Vann – og avløpsetaten, svarer Nordre Aker Budstikke:

– Vi har satt opp både polstringsmatter og et sikringsgjerde for å unngå skader og for å lede de akende bort fra anleggsriggen. Gjerdene vi har satt opp skal være egnet til dette formålet, sier Fleisje, på spørsmål om gjerdet.

ANNONSE

– Hva vil Vann- og avløpsetaten nå foreta seg, for å hindre flere akeulykker i forbindelse med gjerdet og brakkene?

– Det er svært uheldig at det oppstår akeulykker i Havnabakken og vi ønsker å unngå at flere skader seg ved vårt riggområde. Det nye sikringsgjerdet er satt opp etter erfaringer fra forrige vintersesong og etter råd fra eksperter. Vi ser at noen av de unge har veldig høy hastighet og lite kontroll på akebrettene sine. Vi vil invitere både Bymiljøetaten og FAU ved Tåsen skole til dialog for sammen kan finne noen kjøreregler for hvordan aking og lek kan foregå uten at barn skader seg, sier Fleisje videre.

Det har også tidligere vært møte med FAU Tåsen om saken.

– Vil Vann- og avløpsetaten endre gjerde, og/eller sikring etter henvendelsen fra søndag?

– Hensikten med gjerdet er at ingen skal skade seg på vårt riggområde og vi ser på sikringstiltakene som tilstrekkelige, avslutter Fleisje. 

ANNONSE

Nedenfor kan du lese mer om hendelsene i forbindelse med riggområdet på Havnajordet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE