Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Vil ha klart svar!

– Vi forlanger nå klart svar, sier leder av Maridalens Venner, Tor Øystein Olsen (til høyre), her sammen med støttespiller, skihelt og Maridalen-beboer, Vegard Ulvang. Arkivfoto

Maridalens Venner vil ha klart svar fra miljøverndepartementet. – Departementet vingler i markalovens eventuelle betydning for Maridalen, sier leder for vennene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2008 kl 11:37

MARIDALEN: I november i fjor skrev Nordre Aker Budstikke (NAB) om den forestående markaloven, som fortsatt ligger til behandling i Miljøverndepartementet. I intervju med departementet i høst, bekreftet det den gangen at «Verneområder som Maridalen vil ikke bli berørt av en ny markalov, og området vil fortsatt være landskapsvernområde under Naturvernloven».

– Støtte fra Fylkesmannen

– Og det var et svar vi var veldig fornøyd med. Vi har også skriftlig støtte fra Fylkesmannen på det samme, kan leder av Maridalens Venner, Tor Øystein Olsen fortelle.

– I et møtereferat fra november i fjor sier Fylkesmannen «Maridalens Venner har sendt et brev til MD der de har bedt om å få klargjort markalovens betydning for landskapsvernområdet. Slik de har forstått det vil verneforskriften og ikke markaloven gjelde for Maridalen. Dette er også Fylkesmannens oppfatning av saken.», refererer Olsen, og legger til at vennene fortsatt ikke har mottatt noe svar på nevnte brev til Miljøverndepartementet, selv om det ble sendt for flere måneder siden.

– Stikk i strid

Og i etterkant av nevnte intervju med Miljøverndepartementet, kjenner NAB til at Maridalen Vel har mottatt et brev fra departementet, som tvert imot ikke bekrefter at dalen – som har vært «vernet landskapsområde» siden 2001 – ikke vil bli berørt av den kommende nye Markaloven. I dette brevet – og fra en annen saksbehandler – står det bl.a. «Det forhold at et område allerede er vernet etter naturvernloven, er ikke til hinder for at det samme området også omfattes av ny markalov.»

– Det er jo rett og slett stikk i strid med det den andre saksbehandleren uttalte til NAB i november, sier en oppgitt Olsen.

«To tunger»?

NAB har nå på ny vært i kontakt med Miljøverndepartementet, og bedt om en kommentar på hvorfor departementet ser ut til å «tale med to tunger». Men departementet mener slett ikke at de forskjellige uttalelsene står i motsetning til hverandre, og departementet skriver videre i mail til NAB.

– Markaloven skal blant annet sørge for å fastsette Markagrensen. Innenfor denne ytre grensen vil Maridalen landskapsvernområde befinne seg, i likhet med mange andre naturvernområder som har egne bestemmelser, skriver departementet.

Men det svaret ble (naturlig nok!) ikke NAB fornøyd med – og vi spurte igjen om den nye markaloven kan bety endringer for Maridalen eller ikke. Til slutt fikk vi følgende svar fra departementet, og av samme saksbehandler som sendte nevnte brev til Maridalen Vel.

– Det er ikke noe i opplegget per i dag som forutsetter endringer i disse bestemmelsene.

Og det er jo et annerledes svar enn det Miljøverndepartementet har skrevet i nevnte brev til Maridalen Vel.

Godtar ikke vingling

Men Maridalens Venner vil ikke godta en slik vingling av departementets saksbehandlere, i en så viktig sak for området.

– Vi vil nå løfte saken opp på politisk nivå i Miljøverndepartementet – der den også egentlig hører hjemme. Slike frem og tilbakeuttalelser fra saksbehandlerne kan vi ikke godta. Det er rett og slett ikke godt nok, sier en engasjert Olsen.

Og NAB følger saken videre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...