Nordre Aker Budstikke

Venter på fareskilt:

Vil ha mer vann i «bassenget»

Akerselva ovenfor badeplassen i Nydalen.

– For å redusere risiko for ulykker, er det bestilt en rekke skilt langs elven som opplyser om faremomenter, sier daglig leder i Avantors Eiendomsforvaltning AS. Inntil skiltene er på plass, vil det være mindre vann på dette strekket.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2021 kl 08:33

NYDALEN: Sommer, sol og varmt, og folk strømmer til Akerselva. Men ovenfor badeplassen i Nydalen, ved det som kalles vannspeilet eller «bassenget», er det ganske grunt om dagen.

– Rett overfor badeplassen i Akerselva i Nydalen er det et «basseng», og som brukes masse til bading. «Bassenget» har en vannstand som er regulert av en mekanisme for demning. De siste ukene har klaffen til demningen vært slått ned. Det betyr at vannstanden er lav, og dermed at det ikke så attraktivt å bade der, skriver en leser i mail til avisa.

Akerselva ovenfor badeplassen i Nydalen, her klaffen, eller belgen, som nå er nede.

Etter en liten sjekk viser det seg at det ikke er Vann- og avløpsetaten som styrer denne klaffen, eller belgen, i hvert fall ikke i dette tilfellet, men derimot er det Avantor som har åpnet den.

– Dette er en hev- og senkbar belg som benyttes til å etablere et vannspeil i sommersesongen. Erfaringer viser at badende gjester sitter på belgen og svømmer i umiddelbar nærhet, og det medfører fare for at de blir dratt over og kan bli skadet. Dette spesielt ved nedbør og høy vannføring, eller ved regulering av vannføringen av kommunen, sier Roy Frivoll, daglig leder i Avantors Eiendomsforvaltning.


Akerselva ovenfor badeplassen i Nydalen.

Han fortsetter:

– Vi har gjennomført en risikovurdering av den del av Akerselva Avantor har ansvar for i samarbeid med damvokter, Brannvesen og Oslo Kommune ved Bymiljøetaten. For å redusere risiko for ulykker, er det bestilt en rekke skilt langs elven som opplyser om faremomenter, og gir forbud om blant annet klatring på hevet belg. Skiltene er under produksjon, forventet levert og montert i løpet av uke 28, ifølge Frivoll, og som legger til at inntil skilt er på plass vil belgen derfor være senket av sikkerhetsmessige grunner.

– Vi synes også dette er synd, men vi må sette sikkerheten for de badende først, avslutter Frivoll.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...