Nordre Aker Budstikke

Vil ikke mene noe om plassering av Frysja-skole likevel

Det er her, nordvest i planområdet, at PBE anbefaler skole i forslaget til VPOR Frysja. Anbefalingen vil Eiendoms- og byfornyelsesetaten nå ta ut. Grunneier er Nordre Aker Eiendom AS. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Plan- og bygningsetaten konkluderte med hvor de mener en ny Nordre Aker-skole i utbyggingsområdet på Frysja/Brekke bør ligge. Nå fjernes dette fra den veiledende planen. Frykten er at det kan svekke kommunens fohandlingsposisjon i forbindelse med tomtekjøp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.10.2016 kl 12:02

FRYSJA/BREKKE: Med forestående utbygging av opptil 2000 leiligheter på det gamle industriområdet langs Frysjaveien, har behovet for en ny skole gjort seg gjeldende. En ny skole her vil også kunne avlaste Kjelsås og Korsvoll skoler.

I forslag til VPOR for Frysja-utbyggingen (veiledende plan for offentlig rom) er syv potensielle skoletomter vurdert. Plan- og bygningsetaten har konkludert med hvilket område de mener er best egnet til skoleformål.

Dette er em tomt nordvest i planområdet, opp mot Brekke gård (se kart under). Les Nordre Aker Budstikkes omtale av forslaget til VPOR, og PBEs argumentajon for skoleplassering, her.

Det er det avmerkede området PBE mener er best egnet for skole. Brekke gård ligger i det hvite området rett over. (ILLUSTRASJON: PLAN- OG BYGNINGSETATEN)

Etatene uenig om plassering

Utdanningsetaten redegjorde for kapasitetssituasjonen ved skolene i Nordre Aker i bydelsutvalgsmøtet i september, som en forsmak til Skolebehovsplanen som leges frem til våren.


Områdedirektør i UDE, Harald Øvland, presiserte at hans etat ikke ønsker å si noe konkret om plassering av ny skole, i motsetning til hva PBE gjør i VPOR-en.

Det er nemlig slik at Utdanningsetaten og Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) jobber med å finne en tomt for ny skole i området, og er i dialog med flere aktuelle private grunneiere. Å peke på én tomt som den beste kan skade kommunens forhandlingsposisjon.

LOKALHISTORIE: Hvor ligger egentlig «Frysja»?

Vil endre forslag til VPOR

I et brev fra kommunaldirektør Geir B. Aga og plan- og utbyggingssjef Elisabeth Eidså Dale i Eiendoms- og byfornyelsesetaten, som ligger tilgjengelig i PBEs saksinnsyn, bes det derfor om at konkretiseringen av tomt tas ut av VPOR-en:

«Avsnittet på side 35 med overskriften "Området nordvest i planområdet opp mot Brekke gård er vurdert som best egnet til skole" bes om at blir tatt ut av forslag til VPOR Frysja. Det vurderes at markedet kan tillegge PBEs preferanser i konklusjonen i siste avsnitt uforholdsmessige mye vekt, da realiteten er at det er flere eiendommer det kan forhandles om, og hvor bl.a. anskaffelseskostnader og byggekostnader også inngår i vurderingene.»


Nordre Aker Eiendom, som eier tomten PBE anbefaler til skoleformål, er i brev til byuviklingsbyråden lite begeistret for PBEs konklusjon, og kaller den mangelfull. En plassering av skole på denne tomta mener de vil kunne «redusere potensialet for boligbygging på Frysja betydelig». PBE svarer på sin side at de har som ett av vurderingskriteriene ikke å beslaglegge de mest attraktive områdene for bolig.

– Har ikke avgjort

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med PBE og spurt om etaten var for rask i sin vurdering med å peke ut tomt, om det var en glipp at dette ble gjort så tidlig i prosessen, og om det allerede har skapt problemer i forhandlingene med grunneiere.

PBE ønsker midlertid ikke å kommentere innholdet i brevet fra EBY, men henviser til byrådsavdelingen for Eiendom og byfornyelse.

Der får vi til svar at tomten PBE konkluderte med bare er en av flere tomter som egner seg til skole i Frysja-området. På det nåværende tidspunktet er det ikke tatt noen avgjørelse på hvor i planområdet skolen bør ligge, og derfor ønsker man å fjerne PBEs anbefaling fra VPOR Frysja.

Les PBEs drøfting av skoletomter og konklusjon her.


LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...