Nordre Aker Budstikke

Vil ikke prioritere rulleskianlegg her

Illustrasjon fra tidligere sak om planer om asfaltering til rulleskitraséer i Linderudkollen Skianlegg. Foto: STRAND/LØKEN ARKITEKTER AS/BYMILJØETATEN/ILLUSTRASJON/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

I brev til langrennsgruppa og idrettslaget skriver byrådsavdelingen at omregulering og eventuelt senere asfaltering av langrennsløypene i Linderudkollen ikke blir prioritert de neste fire årene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2021 kl 10:10

LINDERUDKOLLEN: Nylig sendte Byrådsavdeling for kultur, idrett og frivillighet dette brevet til Kjelsås IL:

Svar på henvendelse om videreutvikling av Linderudkollen skianlegg. Vi viser til deres henvendelse til byråd Gamal av 21. desember 2020. Kjelsås IL viser til behovet for endret regulering for Linderudkollen skianlegg for å legge til rette for en videreutvikling av anlegget.

Kjelsås IL ber om at Bymiljøetaten får i oppdrag å starte dette arbeidet. Oslo kommunes Behovsplan for idrett og friluftsliv 2021-2030 ble behandlet av bystyret 16. desember 2020. Behovsplanen omtaler behovet for en driftsgarasje for maskiner og utstyr i Linderudkollen langrennsarena.

I tillegg blir det opplyst at traseene er fundamentert for eventuell asfaltering (etablering av rulleskianlegg), men at et slikt tiltak krever omregulering og dispensasjon fra Markaloven. Det er behov for en rekke nye idrettsanlegg og rehabilitering av eksisterende idrettsanlegg i Oslo. I behovsplanen, under avsnittet om «rulleski», blir behovet for flere rulleskianlegg beskrevet. Vi er klar over både behovet og mulighetene for et rulleskianlegg i Linderudkollen. Imidlertid er omregulering og eventuelt senere asfaltering av langrennsløypene i Linderudkollen langrennsarena ikke prioritert av byrådet eller bystyret de neste fire årene (2021-2024).

Statsforvalteren, tidligere Fylkesmannen, har i forbindelse med oppstart av planarbeidet for rulleskianlegg i Linderudkollen uttalt seg, og er ikke positiv til asfaltering i anlegget - her kan du lese hva Statsforvalteren skriver i 2019 til saken.


I skrivende stund har det ikke lykkes Nordre Aker Budstikke å få en kommentar fra daglig leder i Kjelsås Langrenn - avisa har også vært i kontakt med byrådsavdelingen for kultur, idrett og frivillighet. Nordre Aker Budstikke følger opp saken, også om videre utvikling av rulleskitrasé på Sogn.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...