Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil kjøre Disen-trikken til Kjelsås

SNUR PÅ DISEN: Meningsløst at noen av trikkene skal snu på Disen og ikke kjøre helt til Kjelsås, mener bydelspolitiker Sigmund Hov Moen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Hvorfor i all verden snur trikken på Disen? Jeg kan ikke tenke meg noen annen grunn enn at sjåførene skal få en kaffepause, sier lokalpolitiker Sigmund Hov Moen. Forlengelse av Disen-trikken til Kjelsås har høy prioritet, svarer Ruter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2015 kl 10:56

DISEN: Det er bydelspolitiker Sigmund Hov Moen (Ap) som er irritert over at om lag halvparten av alle trikkeavgangene fra Storo opp Grefsenveien snur etter bare en holdeplass.

30 års «trikkeerfaring»

– Jeg har 30 års erfaring med Kjelsåstrikken. Den eneste grunnen til at de må snu er vel for at de har et fint lokale der sjåførene kan ta en spisepause og drikke kaffe. For alt jeg vet har de tariffestet kaffepause på Disen, sier han, noe spøkefullt.

Uttalelsen falt i forbindelse med bydelsutvalgets behandling av planene om «nye Grefsenveien», som innebærer svært store endringer både for trikken, bilistene og de syklende opp hovedfartsåren mot Kjelsås.

– Ikke moderne kollektivtransport

Mens 11-trikken i dag kjører helt til Kjelsås, snur om lag halvparten av avgangene oppover Grefsenveien, trikkene med nummer 12, i sløyfa ved holdeplassen på Disen.

Moen mener de aller fleste reisende opp Grefsenveien likevel skal videre til Sanatoriet, Glads vei eller videre oppover Grefsenplatået mot Kjelsås.

– Disen er holdeplassen rett etter knutepunktet Storo. Det står ikke i stil med noen gjeldene tanker om moderne og effektiv kollektivtransport, at den skal stoppe der. Trikkene som fortsetter oppover Grefsenveien har dessuten unødvendig lange stopp, der sjåførene bruker tid på å skravle og drikke kaffe. Det er bare et irriterende hinder for oss som reiser, sier Moen.

LES OGSÅ: Se denne trikkeskjønnheten tilbake i Oslo etter to tiår som svensk

– Flere avganger til Kjelsås har høy prioritet

Årsaken til at trikkelinje 12 går til Disen og ikke hele veien opp til Kjelsås er tilgangen på vognmateriell, forklarer Ruter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TRIKKESLØYFE: Meningsløst at noen av trikkene skal snu på Disen og ikke kjøre helt til Kjelsås, mener bydelspolitiker Sigmund Hov Moen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det er rett og slett ikke nok vogner tilgjengelig for å betjene strekningen helt ut med to trikkelinjer. Ruter vurderer situasjonen, og forlengelse av linje 12 til Kjelsås er ett av tiltakene som ligger høyt på prioriteringslisten hvis det kommer endringer på trikketraseene, sier pressekontakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ: Mer støy fra trikken nå enn for 50 år siden?

– Disen mest hensiktsmessig

Disen er et hensiktsmessig sted å ha førerbytte fordi det er kort avstand mellom fremmøte- og avløsningssted, samt at det er pauserom der, opplyser Andreas Viseth i Sporveien/Oslotrikken.

– Vi har ingen kommentar til hvorvidt førerbyttene tar for lang tid, men i trikkeførernes prosedyrer inngår det å utveksle informasjon om spesielle forhold ved trikken, traseen og andre forhold i trafikken, sier Viseth.

Hva mener du? Burde alle trikkene gå til Kjelsås? Kommenter under!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...