ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Vil «overta Nordre Åsen»

Nordre Åsen, 15. mars 2019. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Stort møte til mandag, om og på Nordre Åsen. Skeid skal fortelle mer om planene fremover.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.03.2019 kl 16:31

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE ÅSEN: Skeid inviterer til informasjonsmøte om planene om å «overta Nordre Åsen», mandag 18. mars i klubbhuset, klokken 18.00. Det fortelles at det har blitt jobbet lenge med omfattende planer for å gi klubben et nytt, spennende og moderne anlegg. Men kortene holdes tett ved brystet:

- Nå er vi klare for å presentere planene for klubbens medlemmer og andre interesserte. Jeg kan si så mye som at dette er et svært omfattende prosjekt. Dagens bygningsmasse på Nordre Åsen er nedslitt og utdatert. Vi har for liten banekapasitet både til trening og kamper. Begge deler vil bli markert bedre når vi kommer i mål med prosjektet, ifølge Knut Meiner, styremedlem i Skeid og ansvarlig for prosjekt «Nye Nordre Åsen» og hjemmesiden til klubben.

Skeid rykket opp fra PostNord-ligaen, eller 2. divisjon, i fjor, og skal nå spille i OBOS-ligaen, eller 1. divisjon. Første seriekamp er på Nordre Åsen, 31. mars. Foto: ANDERS VINDEGG/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

- Loslitt

Det fristes med presentasjon av planene i sin fulle bredde, på mandag. Arkitektene som har utformet forslaget, skal også være tilstede. Men det understrekes at dette foreløpig kalles et mulighetsstudium.

Det fortelles at det har vært avholdt flere møter med Oslo kommune i saken, og at det nå skal være sendt inn søknad til kommunen om å få overta anlegget.

ANNONSE

Knut Meiner sier til Nordre Aker Budstikke, denne uka:

- Vi håper på at alle interesserte kommer for å høre om planene, på mandag. Vel-forening, naboer, klubbens medlemmer og andre. Dette er et arbeid som dedikerte medlemmer har jobbet med lenge. Anlegget på Nordre Åsen er loslitt, det trenger en total makeover!

Første seriekamp er hjemme for Skeid mot HamKam, 31. mars. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

- En oppgradering skal først og frem komme bredden til gode, men selvfølgelig også eliten. Det er ikke noen hemmelighet at banekapasiteten på Nordre Åsen er sprengt. Ett eksempel: Det nye kunstgresset på hovedbanen måtte byttes for noen år siden, da det var slitt ned på halvparten av normaltiden. Den omleggingen av gresset finansierte Skeid uten støtte fra Oslo Kommune. Men dette handler ikke bare om banekapasitet, det trengs en forbedring på hele området, både når det gjelder bygg og baner, sier Meiner.

Hva legger dere i å «overta Nordre Åsen»?

ANNONSE

- Vi ønsker å overta eierskap til tomten, slik at vi kan utvikle det til beste for klubbens medlemmer - og nabolaget. Det finnes flere eksempler på at Oslo Kommune har overdratt eierskapet av tomter og anlegg til klubber, sier Meiner, men ønsker ikke å kommentere mer rundt dette i skrivende stund.

Kunstgress og garderober

Trener Tom Nordlie har også tidligere i VG vist frem anlegget på Nordre Åsen: Skeid-trener Tom Nordlie (56) vet ikke om han skal le eller gråte av oppussingsobjektet som huser tradisjonsrike Skeid i 1. divisjon, skriver VG - her kan du lese hele saken.

Videre står det også i samme sak i VG: Garderobene og kunstgresset vil bli oppgradert av kommunen for rundt 7,5 millioner kroner, noe som har vært planlagt uavhengig av opprykket.

– Det er gøy at Skeid har rykket opp, og hvis de holder seg der, så er det mer aktuelt med andre investeringer. Oslo kommune har allerede et anlegg på Bislett som oppfyller kravene, men jeg skjønner at Skeid ønsker å spille på Nordre Åsen, sier Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for kultur, idrett og frivillighet, til VG.

– Når det gjelder nytt kunstgress, blir det lagt tidlig i sommer. Med en anleggstid på to måneder betyr det at vi må spille tre kamper på Vålerengas bane. Til gjengjeld får vi fra og med høstsesongen en bane som både tilfredsstiller Norges Fotballforbunds krav til størrelse og til krav på selve dekket. I løpet av den samme perioden vil også garderobene få seg en oppussing. Det er avsatt rundt én million kroner til dette, forteller Meiner, og viser frem bilder fra anlegget:

ANNONSE

– Begge disse tiltakene, nytt kunstgress og oppussede garderober, var heldigvis bevilget før vi rykket opp, og ville blitt gjennomført uansett. Der har vi så langt hatt en veldig bra prosess med idrettsbyråd Rina Mariann Hansen. Oppussingen av garderoben skjer selvsagt helt uavhengig av at vi eventuelt overtar anlegget. Vi vil uansett påregne å leve med dagens anlegg en god stund til. Vi skal gjennom en politisk prosess – og en runde med Plan og Bygningsetaten, før det første spadetaket kan tas for «nye» Nordre Åsen, avslutter Meiner.

31. mars

Skeids A-lag rykket opp fra 2. divisjon i fjor, og skal nå spille i OBOS-ligaen, sponsornavnet på fotballens 1. divisjon. Seriestart er 31. mars klokken 15.00 - på Nordre Åsen, mot HamKam.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE