Nordre Aker Budstikke

Vil redde elgen!

Før og nå: Elgen i Maridalen. Foto: Martinsen / Kirkebøen

«I mange tiår har elgen på bergveggen langs Nordmarksveien vært et velkomment syn for syklister med lår stinne av melkesyre, den forteller nemlig at de er nesten ferdig med den første, lange stigningen på vei inn i Marka.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2020 kl 21:07

NORDMARKA: Stein Erik Kirkebøen er særdeles opptatt av historie. Han kjenner godt til elgen, som etter sigende på 1960-tallet ble malt på bergveggen ved Skjærsjødammen:

Elgen i tidlig utgave. Foto: Rune Martinsen, 1968

– Litt detektivarbeid tyder på at elgen første gang ble malt ganske kunstferdig og flott på siste halvdel av 1960-tallet. Den var i ferd med å forsvinne på 90-tallet, og skal da ha blitt malt på nytt, skriver Kirkebøen til Nordre Aker Budstikke.

Bergveggen med elgen, eller restene av den. Foto: Nordre Aker Budstikke

– Et landemerke

– I mange tiår har elgen på bergveggen langs Nordmarksveien vært et velkomment syn for syklister med lår stinne av melkesyre, den forteller nemlig at de er nesten ferdig med den første, lange stigningen på vei inn i Marka. Etter å ha slitt seg opp fra Hammeren, er de nesten oppe ved Skjærsjødammen. Det har elgen fortalt dem. Elgetegningen har stått i og på den bergveggen så mange tiår at den er blitt et landemerke, mener Kirkebøen.


Skjærsjødammen.

– Preget

Men nå holder elgen på å forsvinne.

– Elgen er preget av tidens tann. Så sterkt at hvis den ikke raskt får et kraftig brush up, forsvinner den for godt. Den skal ha blitt freshet opp i 1996, men mye er allerede borte. Er det noen som kan og vil redde elgen? spør Kirkebøen.

Elgen, nå holder den på å forsvinne. Foto: Stein Erik Kirkebøen


Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med grunneier Løvenskiold, for en kommentar i saken. Løvenskiold oppfordrer Kirkebøen til å ta direkte kontakt med dem, noe også Kirkebøen nå har gjort.

Nordre Aker Budstikke følger elgesaken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...