Nordre Aker Budstikke

Vil se nærmere på plasseringen av skiltene

Bading frarådes i fontenen på Damplass i Ullevål Hageby. Men skiltene er plassert tett opptil skulpturene på hver side av dammen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Bymiljøetaten fraråder bading i fontenen på Damplassen, men hvorfor ble skiltene plassert «oppå» skulpturene?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2021 kl 14:09

ULLEVÅL: Denne uka ble det satt opp skilt på hver siden av fontenen på Damplassen i Ullevål Hageby. Der frarådes bading i fontenen.

I nabolaget har det blitt stilt spørsmål ved hvorfor skiltene er plassert så tett opptil de to barneskulpturene ved dammen, og om denne plasseringen er tenkt å være permanent.

Ikke helt estetisk plassert, kanskje? Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Damplass i Ullevål Hageby. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Vi spurte Bymiljøetaten, og pressekontakt Bård Eion Flaen svarer:

– Skiltingen er en del av nye driftsrutiner for flere fonteneanlegg i Oslo, som et forebyggende tiltak mot legionellasmitte fra brusende fontener. Skiltene kom opp denne uken, og vil stå permanent frem til vinterstenging av vannanlegget. Men vi skal se nærmere på selve plasseringen av skiltene.


Skiltene er plassert på hver side av dammen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Han sier at Bymiljøetaten samtidig vil minne om at bading i fonteneanlegg ikke er noe de anbefaler på generell basis.

– Vannet i de fleste av byens fontener sirkulerer og byttes ikke ut, og etter hvert som fugler og hunder benytter seg av fontenene så danner det seg tarmbakterier i vannet, sier han.

I slutten av mai måtte ni fontener i Oslo stenges fordi de er potensielle kilder til legionellasmitte, opplyste Bymiljøetaten den gang. Ifølge NRK skal en person ha blitt legionellasmittet på Youngstorget og innlagt på sykehus i fjor.

– Dette er ukjent stoff for mange. Utendørs er dette det første tilfellet fra en fontene registrert i Norge noensinne, sa parksjef Tørres Rasmussen i Bymiljøetaten til NRK i mai.


Bymiljøetaten skriver på Facebook at «legionella kan smitte via små vanndråper fra fontenebrus som entrer luftveiene».

Fontene som ble stengt for utbedring i sommer, var i tillegg til Youngstorget «Evig Liv» på Sehesteds plass, fontenen på Grev Wedels plass, «Påfuglen» ved Nasjonalteateret, fontenen på toppen av St. Hanshaugen, «Hansken» på Christian Fredriks plass, vannkunsten ved Stasjonsallmenningen og «Vann i sten» ved Stortorget.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...