ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Vil sette opp nye skilt på hotellet

Hotellet er ikke veldig profilert på bygningskroppen i dag. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Thon Hotel på Ullevaal stadion mener at de ikke synes godt nok – nå skal de sette opp lysende skilt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

ULLEVÅL: Hotellet har fått tillatelse til å henge opp tre fasadeskilt for bedre synlighet, og mener blant annet at skiltene bidra til tryggere trafikk. Det gikk ikke som planlagt da Ullevaal Stadion hang opp nye skilt i 2011, men konserndirektøren i Thon Hotels er ikke bekymret.

Liten påvirkning

Skiltene skal bestå av mørkerøde, frittstående bokstaver, og vil være LED-belyst innenfra. Ifølge søknaden til Plan- og bygningsetaten, vil skiltene utstyres med dimmer og kommer ikke til å overstige det generelle lysnivået i området. De anser at naboer i liten grad vil påvirkes av skiltene, og søkte derfor om fritak for nabovarsel.

De tror også at skiltene vil bidra til tryggere trafikk:

Man opplever at synligheten ikke er bra nok per i dag, særlig for de veifarende. Avkjøringen fra Ring 3 (østgående og vestgående) vil komme brått på, da hotellet har lite eksponering i disse retningene. Vi mener at tydelig skilting her vil bidra til gode og planlagte veivalg og dermed tryggere trafikk.

Illustrasjon av ønsket skilt / Faksimile

Illustrasjon av ønsket skilt i mørket. / Faksimile

ANNONSE

Ikke bekymret

Morten Thorvaldsen, konserndirektør i Thon Hotels, bekrefter at synligheten er altfor dårlig.

– Vi er litt bortgjemt. Vi ønsker mer synlighet, slik at man ser at det faktisk ligger et fantastisk hotell på Ullevaal stadion. Den lave synligheten påvirker oss såpass at mange som skal ha møter hos oss, for eksempel, sliter med å finne inngangen. Derfor er det viktig å vise ut mot Ringveien at det er et hotell her.

Hotellet er ikke veldig profilert på bygningskroppen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

– Det ser ut som vi er en del av noe stort, men vi er en egen enhet som er avhengig av å være godt synlig.

ANNONSE

Thorvaldsen har ingen nøyaktig dato for når skiltene skal opp, men de satser på å montere dem så snart de er ferdige. Konserndirektøren tror og håper at det blir før påske. Naboene er han ikke spesielt bekymret for, og ser ingen grunn til at det skal bli et problem.

– Nei, det kommer ikke til å bli et problem. Vi har tilsvarende skilt i Lillestrøm, på Triaden, i Harstad, i Kirkenes og andre steder hvor det bor folk nærme. Det er ikke snakk om noen neonlys som kommer til å lyse opp hele Stadion.

I 2010, da konferansehotellet var nybygget, ble det nemlig hengt opp flere store, lysende skilt for det som den gang het Ullevaal stadion shopping på fasaden. Lyset var svært sjenerende for naboene, og etter en rekke naboklager, endte det med at daværende eier Vital slo av halvparten av skiltet. Senere ble skiltet fjernet i forbindelse med et navnebytte for kjøpesenteret, til Ullevaal Sentrum.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE