Nordre Aker Budstikke

Vil sikre seniorsenter-økonomi

Heidi Rømming er SVs representant i bydelsutvalget. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lokalpolitiker Heidi Rømming (SV) ber bydelen og egen byråd om å sikre forutsigbarhet for videre drift av seniorsenteret på Ullevål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ULLEVÅL: I forrige uke fortalte Nordre Aker Budstikke om at brukerne av Ullevål Hageby seniorsenter frykter tilbudet deres kan bli nedlagt etter 2017.

Nasjonalforeningen for Folkehelsen, som driver senteret, har de siste årene ikke fått bevilget midler til å administrere driften av seniorsentre i seks bydeler i Oslo.

Pengene, totalt i underkant av én million kroner, har kommet direkte fra Oslo kommune, mens det ordinære driftstilskuddet bevilges av den enkelte bydel. Velferdsetaten har bedt Nasjonalforeningen om heller å synliggjøre de administrative kostnadene sine i rammesøknaden til bydelene.

Byråden vil se på situasjonen

Inga Marte Thorkildsen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vi har ikke fått noe for 2016, og er heller ikke oppført i budsjettforslaget for 2017. Å måtte søke, og kjempe om disse midlene hvert år er ressurskrevende og ufrutsigbart. Slik kan vi ikke leve, sa faglig, administrativ leder i Nasjonalforeningen, Bente Larsgaard, til Nordre Aker Budstikke.


Hun fortalte at fylkeslaget i ytterste konsekvens kan vedta at foreningen ikke lenger kan ta seg råd til å drive seniorsentre.

– I praksis betaler vi for tjenester vi utfører for Oslo kommune, sa hun.

Etter at Nordre Aker Budstikke tok opp saken svarer eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) at hun vil se nærmere på situasjonen.

– Jeg vil at Nasjonalforeningen skal drive videre i Oslo. Og derfor må vi klare å finne en løsning på denne utfordringen, sa hun.

SV lokalt: Vil følge med

– Jeg er glad for at byråd Inga Marte Thorkildsen sier hun vil finne en løsning med Nasjonalforeningen for Folkehelsen, sier Thorkildsens partifelle, Heidi Rømming, som sitter i bydelsutvalget i Nordre Aker.


Kirsten Skjerven og Bjørn Jensen vil kjempe for å beholde seniorsenteret i Ullevål Hageby. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– SV mener at seniorsentrene er utrolig viktig for mange i lokalsamfunnet, og vi er imponert over det frivillige arbeidet som nedlegges for å holde aktivitetene i gang. Jeg vil også berømme de to representantene fra Ullevål Hageby seniorsenter som tok på seg oppgaven og utfordringen ved å komme til bydelsutvalgets møte og informere oss om situasjonen, sier Rømming, og legger til:

– Det er viktig for meg å understreke at den situasjonen som er oppstått ikke handler om partipolitikk, men er et resultat av vedtak gjort i det gamle byråd/bystyre, der kanskje ingen hadde full oversikt over virkningen?

Rømming understreker at arbeidet i bydelens seniorsenter er svært viktig, og at bydelsutvalget vil følge opp situasjonen. Mandag har hun, på vegne av SV lokalt, sendt et brev til bydelsdirektøren i Nordre Aker med anmodning om informasjon vedrørende videre drift av seniorsenteret i Ullevål Hageby.

– Det ligger oss på hjertet at Ullevål Hageby Seniorsenter kan drives videre under gode og forutsigbare økonomiske rammer, sier Rømming.


LES BAKGRUNNSSAKEN HER: Frykter seniorsenteret legges ned i aldersvennlig bydel

Bevilger ekstramillioner

Bystyret har de siste årene bevilget en ekstrapott på 20 millioner kroner øremerket drift av seniorsentre. Dette er midler som kommer i tillegg til den ordinære driftsrammen seniorsentrene får fra bydelene. For 2017 har byrådet foreslått å øke denne potten til 23 millioner.

Bydelsdirektør Øyvind Henriksen opplyser til Nordre Aker Budstikke at driftstøtten bydelen har gitt til Ullevål Hageby Seniorsenter har ligget uendret på 1,855 millioner fra 2013 til 2016.

Han viser til at de nevnte ekstramidlene fra bystyret de siste fire årene er fordelt slik til Nordre Aker:

  • 2013: 97.000 kroner
  • 2014: 313.000 kroner
  • 2015: 404.000 kroner
  • 2016: 414.000 kroner


Nordre Aker har tre seniorsentre.

– Dette betyr jo at de har fått en økning i støtte som burde tilsi at økonomien skulle være håndterbar, sier Henriksen.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...