Nordre Aker Budstikke

Vinje tar kampen mot Vampus

Heidi Nordby Lunde (t.v.) er innstilt til fjerdeplass på Oslo Høyres stortingsliste, men utfordres av Kristin Vinje. Foto: OSLO HØYRE

Stortingsrepresentant Kristin Vinje fra Korsvoll vil kjempe for 4. plassen på Oslo Høyres nominasjonsliste, mot Heidi Nordby Lunde.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KORSVOLL: Nominasjonskomiteen har etter en rådgivende urnominasjon der 1398 Oslo Høyre-medlemmer har deltatt, innstilt Kristin Vinje på 7. plass på partiets liste til stortingsvalget.

– Jeg ønsker imidlertid å kjempe for å beholde den plassen jeg har i dag, så får vi se hvordan det går på nominasjonsmøtet 13. februar. Jeg vil uansett jobbe for at Høyre skal vinne valget til høsten, fordi jeg vil kjempe videre for kunnskap, for frihet og for mangfold, skriver Vinje på sin Facebook-side.

Vinje og Stang

Nominasjonskomiteen har innstilt Heidi Nordby Lunde, også kjent som bloggeren Vampus, på fjerdeplass. Et mindretall i nominasjonskomiteen, bestående av Børge Ingvaldsen, Ole Jørgen Klaussen, Stian Berger Røsland og Brit Teien, ønsket imidlertid at Vinje skulle få beholde den plassen.

Krsitn Vinje har snart fire år bak seg på Stortinget. Hun ønsker seg flere. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Vinje, som fikk stortingsplass etter valget i 2013, meldte i fjor at hun ønsker gjenvalg. Da Nordre Aker Høyre hadde prøvenominasjon i høst var Vinje den klare favoritten.


Heidi Nordby Lunde er i dag møtende vara på Stortinget for forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

LES OGSÅ: Kristin Vinje drømte om å bli oljeminister

Det var også dissens om 6. plass på listen. Flertallet i nomasjonskomiteen ønsker Stefan Heggelund, mens et mindretall vil ha tidligere ordfører Fabian Stang på den siste «sikre» plassen.

– Dyktige kandidater

– Det er en stor styrke for Oslo Høyre å ha mange dyktige kandidater. At det er dissens i nominasjonskomiteen om fjerde- og sjetteplassen er først og fremst et uttrykk for at vi har flere dyktige kandidater som kan representere Oslo Høyre på Stortinget på en god måte. Det er grunn til å merke seg at en samlet komité ønsker Nordby Lunde, Vinje, Heggelund og Stang blant de første åtte plassene, sier nominasjonskomiteens leder, Eirik Lae Solberg.

Nominasjonskomiteens innstilling skal behandles på Oslo Høyres nominasjonsmøte 13. februar 2017.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...