ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Startet et engasjement uten sidestykke. Nå er han Årets navn og ildsjel i Nordre Aker!

Årets navn og ildsjel i Nordre Aker 2020: Sindre Langaas og aksjonen som reddet hengebrua over Bjørnsjøhelvete! Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det var en ren tilfeldighet at Sindre Langaas startet det som ble en folkebevegelse for å sikre en gammel hengebru og et spektakulært turmål i Nordmarka. Nå er han kåret til Årets navn og ildsjel 2020 i Nordre Aker!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2021 kl 14:13

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

STORO: For tolvte gang har vi kåret Årets navn og ildsjel i Nordre Aker sammen med Nordre Aker Budstikkes lesere. 25. desember åpnet vi for avstemming på de fire finalistene redaksjonen plukket ut, etter at leserne hadde nominert et 30-talls kandidater.

Nå er en vinner kåret: Sindre Langaas - mannen som startet engasjementet som reddet hengebrua over Bjørnsjøhelvete. Les mer om Sindre her:

Han fikk flest stemmer av alle, vinner heder og ære, og får 10.000 kroner fra vår samarbeidspartner Storo Storsenter, som Nordre Aker budstikke deler ut prisen sammen med.

Penger til idrettsklubben

Pengepremien skal vinneren få gi videre til et fritt valgt, godt formål i lokalmiljøet. Langaas forteller at han har bestemt at det er Nydalens Skiklub som skal få pengene. Klubben han selv har vært orienteringsløper for i mange år.

– Å bli Årets navn i Nordre Aker er en fin kvittering for det store engasjementet som jeg sto i fronten for, men som veldig, veldig mange andre har støttet opp under. Jeg tror også denne aksjonen har gjort at flere har kommet seg ut i marka. Det er i hvert fall ikke noe å lure på om økningen av turgåere til Bjørnsjøhelvete og brua, er ganske stor, sier Sindre Langaas.

ANNONSE

På turportalen UT.no er det nettopp turen fra Skar til Helvete (Bjørnsjøhelvete) som har hatt størst økning i 2020, med formidable 3594 prosent.

Årets navn og ildsjel 2020, Sindre Langaas, får overrakt diplom og sjekk fra Nordre Aker Budstikke-redaktør Karl Andreas Kjelstrup og senterdirektør på Storo Storsenter, Unni Merethe Aasgaard. Foto: Kristin Tufte Haga

Blant de mest leste i 2020

– Det har vært veldig moro å følge engasjementet for hengebrua i dette «annerledesåret». At det hele startet med en sak i Nordre Aker Budstikke er ganske morsomt, sier Karl Andreas Kjelstrup, redaktør i Nordre Aker Budstikke.

På tampen av året samlet vi de mest leste sakene i året som gikk, og artikkelen om hengebrua som sto i fare for å ble revet, ligger like under topp ti.

– Men legger vi sammen alle sakene som er skrevet om hengebrua over Bjørnsjøhelvete i 2020, så er føljetongen det temaet som har skapt mest engasjement. Det er ingen tvil om at dette spektakulære turmålet i Nordmarka har engasjert mange – og det krones jo på en måte med at Sindre vinner folkeutmerkelsen som Årets navn og ildsjel jo er, sier redaktøren, og overrekker diplomet til Langaas, som et synlig bevis på seieren.

ANNONSE

Sindre har laget både munnbind og kopper. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Og Langaas har nærmest drevet merkevarebygging av den spektakulære turen. Har fått laget turkart med kulturminner i området. Etterspørselen skal ha vært stor, og han anslår at rundt 1000 kart har gått så langt. Han stiller til premieutdeling med Bjørnsjøhelvete-munnbind, og har har også fått laget egne Bjørnsjøhelvete-kopper.

Roser Statnett

Senterdirektør Unni Merethe Aasgaard på Storo Storsenter får også en kopp.

– Tusen takk! Jeg har aldri gått over denne brua, men inviterer nå på stående fot med meg redaktøren av Nordre Aker Budstikke på tur, for han har heller aldri gått over brua. Og gratulerer til Sindre, en verdig vinner av Årets navn og ildsjel i Nordre Aker, sier hun.

Langaas vil også benytte muligheten til å rose eieren av brua, Statnett, for å ha beholdt brua, og ikke minst rehabilitert den til dagens standard.

ANNONSE

– Og så mye som det har vært skrevet om brua, engasjementet og rehabiliteringen, så vil jeg tro at Statnett også føler at det var verdt å sette i stand brua til en god standard, ler Langaas.

Istedenfor å rive den, har Statnett utbedret og sikret hengebrua over Bjørnsjøhelvete. Det er takket være et stort engasjement, startet av Sindre Langaas. Foto: Statnett

Hva kostnaden ble til slutt, for rehabilitering av brua, er i skrivende stund ikke kjent.

Men Langaas bedyrer at han ikke skal legge seg på sofaen for å hvile på laurbærene:

– Nei, neste prosjekt er å jobbe opp mot DNT og at stien videre til selve brua, også blir blåmerket! Det bør den bli, understreker Langaas.

ANNONSE

Lurer du på hvor Bjørnsjøhelvete er? Her kan du finne beskrivelse av turen (UT.no).

De øvrige finalistene var:

Årets navn og ildsjel i Nordre Aker

Tidlgere vinnere:

 • 2019: Odair Alonso, frivillig og altmuligmann på Tåsen seniorsenter, og Sterk & Stødig-trener
 • 2018: Dag Bredesen, lager skøyteis på Korsvollbanen
 • 2017: Helge Holter, banemester på Nordre Åsen og leder for Skeid bandy
 • 2016: Gro Almgren, Marit Gundersen, Kirsten Hansson og Odd Paulsen, Kuben 62 +
 • 2015: Bastionen, Lyns supporterklubb
 • (Prisen ble ikke delt ut i 2014)
 • 2013: Christel Stub, ildsjel på Kjelsås
 • 2012: Adriana Bertet og Agnes Lyche Melvær, initiativtakere til Kultursløyfa på John Colletts plass
 • 2011: Eivind Steen og Kristin Borge, Ullevål Bokhandel
 • 2010: Roar Grønvold, Korsvoll IL
 • 2009: Ivar Bakke, Skjerven gård
 • 2008: Rannveig Berge, Nordberg barnegospel

Kåringen har både hatt navnet Årets navn og Årets ildsjel.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE