Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vinteren er tilbake – her har bussen kjørt i grøfta

56-bussen havnet mandag i grøfta, like ved Linderudkollen.

Bussene mot Solemskogen er innstilt etter at denne kjørte i grøfta mandag 24. april. Vi har også ringt meteorologen...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.04.2017 kl 13:17

NORDRE AKER: Det ble en mandag av det vinterlige slaget i Oslo, selv om vi hadde håpet mer på vår, 24. april. Nord i hovedstaden laver det ned.

Kanskje til glede for noen med mer snø, men ikke for alle.

Tidlig mandag morgen kjørte en lastebil inn i en høyspentstolpe ved Hammeren i Maridalen, slik at stolpen falt over ende og sperret veien.

Bussen står

Mandag morgen har også en 56-buss kjørt i grøfta, like før Kringla, i nærheten av Linderudkollen i retning Solemskogen.

Det skal være avgangen fra Nydalen 07.35, ifølge pressekontakt Øystein Dahl Johansen i Ruter.


– Det var ingen passasjerer i bussen da den kjørte ut, sier han, og legger til at 56-bussen har vært innstilt siden 07.50 mandag morgen på grunn av vanskelige kjørefohold.

Lesere forteller at det er kjempeglatt på veiene opp mot Linderudkollen.

– Det er generelt veldig vanskelige kjørefohold i Oslo og Akershus, både for busser og biler i dag. Det er som følge av dette store forsinkelser flere steder, sier Johansen.

Han oppfordrer de reisende til å sjekke Ruter.no for oppdatert reiseinformasjon.

– Hvordan er bussene skodd i dette været? Har de tatt høyde for at vinteren kunne komme tilbake?


– Alle bussene bytter nå til nye helårsdekk om høsten, slik at de har nye, ferske dekk gjennom vinteren, så de er godt skodd. Men vi har fått meldinger om at det er ekstremt krevende forhold, også med piggdekk, flere steder, sier Johansen.

Ved ni-tiden er tauebil på vei for å dra bussen opp av grøfta.

Politet har mandag oppfordret alle med sommerdekk til å la bilen stå.

– Det er glatt på enkelte veier, der snøen kan legge seg. Som i Maridalen. Ellers er de fleste veier bare, men våte, sa operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli, til Nordre Aker Budstikke mandag morgen.

Lavtrykkk

– Blir dette været fremover i uka, meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk Institutt i Oslo?


– Lavtrykket gikk sør for Oslo, da får vi østavind. Det vil forsette å snø i dag, men noe stigende temperatur utover dagen. Kanskje mer over i sludd eller regn nord i Oslo etterhvert, sier meteorologen.

Men hold ut – han forteller om lettere vær.

Vinterlig 24. april. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Bedre tirsdag

– Det ser ut til å bli lettere vær i morgen. Med sol. Men kanskje også med noen byger. Og fem - seks varmegrader. Byger kan komme som snø, fordi nedbøren ikke blir varmet opp på veien ned på bakken, den er på en måte beskyttet av sin egen kulde, den tørre lufta klarer ikke å smelte nedbøren til regn, forklarer Løvdahl.

Ellers ser det ut til å fortsatt være småkjølig frem til helgen, med temperatur under 10 grader. Også med noen byger og nedbør i dagene frem mot helgen.


LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...