Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vinteren fester grepet igjen: Her er skiføret

PÅ VEI MOT ULLEVÅLSETER: Det er gode muligheter for å gå på ski i Nordmarka i dag. Foto: LESERFOTO

Etter en strålende vårdag i Oslo lørdag, strammet vinteren igjen grepet søndag morgen. Det er gode nyheter for skifolket.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2015 kl 12:06

NORDMARKA/NORDRE AKER: – Ryktene om skisesongens død er sterkt overdrevet, melder en av Nordre Aker Budstikkes lesere, søndag morgen.

Og beviset kommer i bildeform.

Disse glade skiløperne er nemlig fortografert på tur fra Hammeren i Maridalen og i retning Ullevålseter.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

– Bymiljøetaten skal ha skryt for oppkjøring og flotte løyper, skriver fotografen.

LES OGSÅ: Bymiljøetaten: – Ja, det er lov å gå i skiløypene

Ifølge Markadatabasen er status søndag formiddag at det er preparert dagsferske løyper på strekningene:

  • Sognsvann - Lille Åklungen - Ullevålseter (Sognsvann vest)
  • Sognsvann - Lorttjern - Ullevålseter (Sognsvann vest)
  • Ullevålseter - Aurtjern
  • Ullevålseter - Skjennungen - Tryvannstua

Se alle oppdaterte prepareingsstatuser i Markadatabasen

Fine forhold over 300 meter

Til tross for bare gater og veier selv i høyereliggende strøk i Nordre Aker, har snøen vært standhaftig i høyden i marka.

Bymiljøetaten melder at de fortsatt preparer de fleste løypene, men at det ut fra Sognsvann er dårlige forhold det første stykket.

«Det er fortsatt fine forhold når du kommer litt opp i høyden og generelt er det skiføre i områder over ca. 300 meter. Bløte myrer vil gi begrensninger på prepping i terrengløyper. I mange områder preppes nå løypene med ett spor og skøyting for å gi et bredere tilbud til dem som ikke ønsker klister under skiene. Fra endel innfallsporter må man regne med å måtte bære skiene et lite stykke til man møter snøen» skriver Skiforeningen.

Dagens smøretips er klister, skriver Skiforeningen.

LES OGSÅ: Innlegget som fyrte igang skiløypedebatten: – Dere gir faen! Skam dere!

Mer snø til påske

Hvor lenge skiføret holder i Nordmarka er noe usikkert. Selv med nedbør og temperaturer på minussiden søndag, meldes det om sol og oppmot seks plussgrader på Ullevålseter på mandag og tirsdag.

I følge Yr.no skyer det imidlertid til igjen fra onsdag, og vi får ned mot fem minusgrader mot slutten av uka. Langtidsvarselet melder snø fredag 27. og lørdag 28. mars, så da er kanskje skiføret sikret også gjennom påsken?

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...