Nordre Aker Budstikke

Utstøtt fra partiet han ledet:

– Visste at det jeg sa, kunne irritere ledelsen

Det hele startet med at Geir Ugland Jacobsen (i midten) ble eksludert fra Frp i midten av desember. Leder i Nordre Aker Frp, Arne Østereng (høyre på bildet), mottok også varsel om eksklusjon noen dager senere. Det gjorde at Hans A. Kielland Aanesen, representant i bydelsutvalget, også meldte seg ut. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Leder Arne Østreng i bydelslaget Nordre Aker Frp har fått varsel om eksklusjon etter skarp kritikk av partiets håndtering av Oslo Frp, melder TV 2.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: 21. desember mottok Disen-bosatte Arne Østreng et varsel om at han ville bli eksludert fra Fremskrittspartiet. Interimsstyret i Oslo Frp har åpnet en sak om å frata ham medlemskap i partiet der han har vært leder av bydelslaget i Nordre Aker.

– Jeg var ikke overrasket, sier han til Nordre Aker Budstikke om hvordan det var å motta varslet.

Disen-mannen kalte avsettelsen av daværende fylkesleder Geir Ugland Jacobsen, som bor på Grefsen, «feig» og nedleggelsen av fylkesstyret i Oslo Frp «diktatorisk».

– Som leder av Nordre Aker Frp så jeg det som min rett og plikt å forsvare et medlem jeg synes hadde blitt behandlet urettferdig. Jeg visste at det jeg sa, ville kunne irritere ledelsen. Det var jeg klar over. Takhøyden i Frp har vist seg å være veldig lav.

Leder i Nordre Aker Frp, Arne Østreng, er varamedlem i bydelsutvalget. Her er han fotografert foran bydelens lokaler i Nydalen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Ville tatt grep

– Angrer du på det du sa?

– Ikke i det hele tatt, svarer han momentant.

– Ville du gjort det igjen?

– Ja, jeg mener jeg har gjort min rett, å forsvare et medlem som ble urettferdig kritisert. Jeg vet at mange andre i partiet er misfornøyde med måten Frp ledes og styres på, konstanterer han.


Tidligere fylkesleder i Oslo Frp, Geir Ugland Jacobsen, ble eksludert fra partiet tidligere i desember. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Han påpeker at partiets oppslutning har falt fra rundt 30 til under ti prosent.

– Hadde det vært en privat bedrift, ville det blitt satt inn grep og undersøkt hva det skyldes. I Frp har det bare gått videre, og det har dalt mer og mer ned, sier Østreng.

Forberedt mentalt

Inneværende periode er han observatør i bydelens miljø-, plan- og samferdselskomité. Tidligere har han sittet i bydelsutvalget og er vara denne perioden.

Overfor Nordre Aker Budstikke sier Disen-mannen at han mentalt var forberedt på å bli ekskludert.


– Jeg kommer ikke til å klage på avgjørelsen. Jeg synes det er synd, for Frp har som parti mye bra politikk. Det hjelper ikke når man har en ledelse og et styre som ikke lytter til hva medlemmene egentlig ønsker. Etter min mening følger de ikke partiprogrammet.

– Hadde du forlatt partiet om du ikke hadde blitt eksludert?

– Det hadde jeg ikke vurdert og nok ikke gjort. Jeg hadde heller frontet mine meninger på demokratisk vis i partiet. Takhøyden er som sagt lav, så det hadde nok ikke vært så lett å få til.

Han forklarer at flere i styret i Nordre Aker Frp har meldt seg ut den siset tiden. Tirsdag fortalte Frps representant i bydelsutvalget, Hans A. Kielland Aanesen, at han har meldt seg ut av partiet.

– Det er på grunn av meg og at de deler den samme misnøyen som meg. Det vi hadde av styre, er vesentlig redusert. Det må bli opp til partiet i Oslo sentralt, sier han om hva som skjer videre.


– Tror du det er døden for Nordre Aker Frp?

– Det kan jeg ikke svare på. Men det har vist seg, uavhengig parti, at det er vanskelig å få tillitsvalgte til å stille opp og i styrer og ta verv. Når medlemmene også opplever hvordan vi har blitt behandlet, er det ikke fristende å påta seg det heller.

Ugland Jacobsen har varslet overgang til partiet Demokratene, som ble stiftet i 2002 av Vidar Kleppe, som selv ble suspendert fra Frp i 2001. Ifølge TV2 skal Østreng være med over til partiet, men overfor Nordre Aker Budstikke vil han ikke bekrefte det.

– Jeg har vært og er i tenkeboks en vedrørende hva jeg skal gjøre. Jeg vurderer flere alternativer, sier han.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...