Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ivar Bakke er Årets Navn

Ydmyk og begeistret

Senterdirektør Unni Merete Aasgaard overrekker sjekken på 7000 kroner til «Årets Navn», Ivar Bakke. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Leserne har talt. Bonden Ivar Bakke (69) på Skjerven gård i Maridalen er "Årets Navn 2009" i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER:

— Jeg hadde ikke regnet med at bonden på Skjerven skulle få en slik utmerkelse. Men det betyr ikke at jeg ikke er glad for det. Jeg er ydmyk og begeistret.

Slik reagerer Ivar Bakke fra Maridalen når vi overbringer nyheten om at Nordre Aker Budstikkes lesere har stemt han helt til topps. Engasjementet har vært stort rundt alle de fem kandidatene, og det har vært uhyre jevnt i teten. Men da stemmene skulle telles opp var tvilen ryddet av veien. Det er en skikkelig maridøl som kan krone seg med tittelen "Årets navn 2009".

SKRIV DIN HILSEN TIL IVAR BAKKE I KOMMENTARFELTET NEDERST I ARTIKKELEN

Prikken over i'en

— Om få måneder fyller jeg 70 år, så dette er virkelig "prikken over i'en". Jeg heter jo Ivar, smiler den blide bonden.

Bakke-familien har forpaktet Skjerven gård fra Oslo kommune i over 80 år. Ivar selv vokste opp på gården og har drevet den i mange år. Men selv om det nå er sønnen og svigerdatteren, Jon Ivar og Tori, som har tatt over den daglige driften, ligger ikke Ivar Bakke på latsiden.

Til Team Skjerven, under Bakkes ledelse, kommer jenter fra 8-10-årsalderen for å lære å ri. Flere av dem blir værende i årevis, og i fjor tok deltakere i teamet NM-gull i dølehest for tredje året på rad.

I 18 år har Bakke også samarbeidet med Vestre Aker skole, med gårdstilbud for ungdom med atferdsvansker, og ridetrening for autister, for å nevne noe.

— Jeg vil påstå at det helt tilbake til mine foreldre har blitt drevet Inn på tunet-aktiviteter i praksis på Skjerven gård, sier Bakke, og forteller engasjert om hvordan gårdsliv og dyrehold kan ha en positiv påvirkning på både unge og gamle.

— Men jeg har ikke eneansvar på Skjerven. Uten gode medspillere kunne vi ikke fått til de aktivitetene vi har. De jentene som har ridd hos oss i mange år stiller opp og gjør en kjempeinnsats slik at vi kan ha rideopplæring, blant annet, sier Ivar.

Penger til vanskeligstilte

Bakke var ikke et øyeblikk i tvil om hvem han skulle gi prisen på 7000 kroner til, pengene som doneres av Storo Storsenter.

SKRIV DIN HILSEN TIL IVAR BAKKE I KOMMENTARFELTET NEDERST I ARTIKKELEN

— Det må bli Kirkens Bymisjon. Jeg har hatt en drøm om at hvis jeg vant, skulle pengene gå til dem som ikke har det så greit som oss andre. Jeg treffer selv folk på gata, og kjenner mange som ikke engang har noe sted å bo, sier Bakke.

Han skryter av organisasjonen, som han kjenner godt, blant annet gjennom tilbudet med Grønn omsorg, et dagtilbud Bakkes sønn og svigerdatter driver for demente, også det på Skjerven gård.

LES OGSÅ: Storsamling på tunet i Maridalen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...