Nordre Aker Budstikke

Nå blir det nytt liv i den gamle barneparken

Barneparken skal pusses opp, arbeidene er i gang da lokalavisa var innom denne uka. Den tysk-norske skolen har leid parken. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Den gamle barneparken ved Damefallet pusses opp, og skal snart tas i bruk igjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2019 kl 12:29

NORDBERG: Det er noen år siden barneparken ved Damefallet var i drift. Etter det Nordre Aker Budstikke har funnet ut var det barn her til og med 2007. Men nå blir det liv i barneparken på Nordberg igjen, det pusses også opp der. Det er Den tysk-norske skolen i Oslo som har leid parken:

– Barneparken er utleid for ti år. Basert på størrelse, rundt 25 kvadratmeter (bygget, journ.anm.) og opprinnelig tilstand, er den årlige leiesummen på 60.000 kroner. I tillegg gjøres det betydelige oppgraderinger fra leietakers side, forteller Marte Svenneby, kommunikasjonssjef i Omsorgsbygg Oslo KF, til Nordre Aker Budstikke.

Inne er det allerede lagt nytt gulv, det er også toalett i bygget. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Da lokalavisa kikket innom denne uka arbeides det på området. Blant annet er det allerede lagt nytt gulv i det største rommet.

På en lapp utenfor barneparken står det blant annet at det er friluftsgruppa fra Den tysk-norske skolen som nå skal «leke, klatre, synge, bygge og turne» i den gamle barneparken ved Damefallet, med adresse i Borgestadveien.

Den tidligere barneparken ligger fint til ved Damefallet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Marka

I tillegg står det at skolen gleder seg til sitt «nye hjem» og at døren står åpen for nabobesøk.

– Parken skal brukes som base for Den tysk-norske barnehagens skogsgruppe, og som utgangspunkt for utflukter i marka. Skogsgruppen har mellom 16 og 18 barn. Gruppen har leid Koll-hytta på Kringsjå som base de siste syv årene, men leiekontrakten der ble ikke forlenget fordi Koll IL trengte hytta til egne aktiviteter, forteller Sezer Subasi i styret til Den tysk-norske skolen.

– Vi har har vært på jakt etter en erstatning eller en midlertidige base de siste to årene, uten hell. 16 barn ville mistet sin barnehageplass uten Omsorgsbyggs hjelpende hånd. Barna og våre ansatte er svært takknemlige og gleder seg veldig til å ta i bruk hytta.

Planen er at Den tysk-norske skolen og barnehagen skal ta parken i bruk fra august. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


Og grunnen til at det flotte grøntområdet og bakken ved barneparken fikk et så merkelig navn som Damefallet, kan du lese her.

Lekeplass

Rett nedenfor barneparken etablerer også Bymiljøetaten lekeapparater. Nordre Aker Budstikke har fått spørsmål fra leser om hvorfor lekeapparatene etableres i bunnen av bakken, og ikke heller inne i barneparken. Damefallet brukes som akebakke vinterstid.

– Bymiljøetaten har fått midler til rehabilitering av eksisterende lekeplasser. Fordi det allerede finnes en liten lekeplass i bunnen av Damefallet har vi valgt å oppgradere den ved å tilføre noen flere apparater. Vi har forsøkt å ta hensyn til at bakken benyttes som akebakke, og vi mener det fremdeles er mulig å ake i bakken, ifølge pressekontakt Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...