Nordre Aker Budstikke

Nytt smittetilfelle ved skolen

Nydalen videregående skole har laget et pilsystem som viser hvor man skal gå. Bildet er fra mai, men systemet er fortsatt i bruk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Rundt 50 elever er i karantene etter at det er påvist to koronatilfeller på Nydalen videregående skole den siste uka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Det opplyser skolen i en melding på sine nettsider mandag ettermiddag.

– Både skolens ledelse og smittevernteamet i Nordre Aker Bydel har vært i kontakt med alle elever og lærere som regnes som nærkontakter. Vi har nå ca. 50 elever i karantene denne uken. Resten av elevene skal ha så normal skole som mulig, skriver de i meldingen.

Andre tilfelle på kort tid

Tilfellet mandag er det andre på kort tid. Det var onsdag kveld sist uke skolen fikk beskjed om at en elev på studiespesialiserende i 2. klasse hadde testet positivt.

Hele trinnet, med 184 elever og åtte lærere, ble satt i karantene av bydelsoverlegen, opplyste rektor Linn Siri Jensen overfor Nordre Aker Budstikke sist torsdag.


Senere samme kveld ble imidlertid karantenen opphevet for mange av elevene.

– Situasjonen var nokså uoversiktlig ettersom en god del av fagundervisningen på skolen foregår i grupper på tvers av klasser, sa bydelsoverlege Tom Sundar den gang.

Totalt har det vært fire smittetilfeller ved skolen, som har rundt 950 elever, denne høsten. I slutten av september var en ansatt og en elev påvist smittet.


Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...