Nordre Aker Budstikke

Nytt Ullevål-opprør i Oslo Ap

Og Senterpartiet fosser frem.

Lene Sundfær Haug i Redd Ullevål Sykehus demonstrer sammen med flere utenfor Ullevål Sykehus mot planene for nye sykehus i Oslo tidligere år. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

En rekke lokallag i Oslo Arbeiderparti jobber ifølge Dagsavisen knallhardt for å sørge for at fylkespartiet går tydelig inn for å bevare Ullevål sykehus.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ULLEVÅL: I forkant av årsmøtet i Oslo Ap har en rekke partilag samlet seg og utformet et skriftlig forslag årsmøtet må ta stilling til. Forslaget er langt, men kan kort oppsummeres slik:

Ullevål sykehus må bevares og videreutvikles, fagmiljøene på Ullevål må bestå og Aker sykehus må gjenreises som lokalsykehus for hele Groruddalen, skriver Dagsavisen.

Forslaget er signert av en rekke profilerte politikere i Oslo Ap som Marit Nybakk, Ole Jacob Kjendlie, Tove Strand, Gro Balas, Stine Haram og Bente Christensen.

– Ullevål ble bygget i en pandemisituasjon, og nå står vi i det samme igjen. Ullevål er et perfekt sykehus for å hanskes med smittesituasjonen, sier leder av Internasjonalt Forum og mangeårig stortingsrepresentant Marit Nybakk til Dagsavisen.

Årsmøtet i Oslo Ap, som skulle blitt avholdt lørdag, er utsatt på ubestemt tid på grunn av smittesituasjonen i Oslo.


Oslo Senterpartis fremste valgkampsak er bevaring av Ullevål sykehus, en sak tidligere Ap-mann og nå Sp-topp i Oslo, Jan Bøhler, også har engasjert seg i.

Senterpartiet fosser frem

– Kampen for Ullevål sykehus angår mange i Oslo. Jeg tror også det at Senterpartiet har ønsket å bruke mye mindre penger på regjeringskvartalet, er noe mange støtter. Vi begynner også å markere oss på kriminelle gjenger i Oslo, og blir mer relevante der, sier Bøhler til Nettavisen.

Senterpartiet gjør et kjempebyks på en ny meningsmåling i Oslo og er nå hovedstadens fjerde største parti. Det gir partiet to representanter på Stortinget.

I en måling Sentio har utført for Klassekampen og Nettavisen, får Sp en oppslutning i Oslo på hele 7,5 prosent. Det er en markant framgang fra 2017, da partiet fikk 2,1 prosent av stemmene i hovedstaden. Sist en Senterparti-politiker fra Oslo ble valgt inn på Stortinget var i 1993.

Sist gang en Senterparti-politiker fra Oslo ble valgt inn på Stortinget, var i 1993, da Arne Haukvik ble valgt midt under EU-kampen.


Dersom målingen hadde vært valgresultatet, ville Sps førstekandidat Jan Bøhler fått følge med andrekandidat og Oslo Sp-leder Bjørg Sandkjær inn på Stortinget.

Høyre klart størst i Oslo

Høyre går også fram på målingen og sikrer seg sju av hovedstadens 20 mandater med en oppslutning på 27,7 prosent. Ap beholder sine fem på denne målingen. Både Frp og Venstre taper ett av sine to mandater. Ellers er det ingen endringer.

Partienes oppslutning: (endringer fra stortingsvalget i 2017 i Oslo i parentes)

Høyre: 27,7 (+1,3), Ap: 25,9 (-2,5), Sp: 7,5 (+5,4), SV: 12,3 (+3), MDG 7,3 (+1,3), Rødt 6,5 (+0,2), Frp 6,1 (-3,4), V 4,4 (-4) og KrF 0,8 (-1,3).

Målingen er utført mellom 2. og 14. november. 800 personer er intervjuet. Feilmarginen er mellom 1 og 3,6 prosentpoeng.


(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...