Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Psykologen har også et nyttårsforsett:

– Nyttårsaften kommer seilende som et helt nytt, stort og blankt ark

Psykolog Egil-Arne Skaun Knutsen har også nyttårsforsetter. Foto: PRIVAT

KOMMENTAR: – Hvis man trives med slik ting er, så er det fint å bli. Hvis ikke kan det jo være spennende å bevege seg litt fremover.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2019 kl 15:39

  • Egil-Arne Skaun Knutsen (f. 1966) er psykolog, og tidligere bosatt i Nordre Aker. Han har tidligere yrkesbakgrunn fra Forsvaret og Statoil, og jobber også mot bedrifter. Skaun Knutsen er fast spaltist i Nordre Aker Budstikke. Du kan lese flere av hans tankevekkende innlegg her.

Det nærmer seg nytt år, og jeg liker nyttårsaften. Når det nye året nærmer seg tenker jeg ofte på om det er ting jeg ønsker å forandre på i mitt liv?

Skal jeg bli her jeg er eller skal jeg gå litt fremover?

Hovedfokuset for meg neste år er å ta selvaksept til nye høyder.

Jeg liker meg selv, det er ikke det.


Hovedfokuset for 2019 skal allikevel bli å akseptere ytterligere inngående den jeg her. Jeg har trent i så mange år på å ikke like meg selv, slik at selvaksept blir en stadig mer romslig vei etter at jeg begynte å gå den. Selvaksept er bedre enn selvsvik, for å si det slik.

Som en klok venn av meg sier: Vær den du er, ikke alle andre.

Selvakseptveien er ikke en selvopptatt eller egosentrisk vei. Jeg er en deltaker i min familie, jeg er deltaker i samfunnet og jeg er deltaker i mine felleskap, men jeg er også et individ adskilt fra dette. Antakelig er jeg en raring. Men så får jeg være en raring da, når det er det jeg er.

Det er viktig med selvaksept. Fordi: Jeg er her, jeg også. Det samme gjelder for deg. Du er her du også.

Hvis man trives med slik ting er så er det fint å bli. Hvis ikke kan det jo være spennende å bevege seg litt fremover. Nyttårsaften er som et helt nytt, stort og blankt ark som kommer seilendes.


Egil-Arne Skaun Knutsen, psykolog

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...