ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Nyutdannede Oda fra Nordre Aker har tatt et utradisjonelt valg

Oda i aksjon. Snart er hun klar for Osloskolen. Foto: Teach First Norway

Den nyutdannede ingeniørstudenten Oda Gilhuus Gregusson har tatt et utradisjonelt valg. Gjennom Equinors talentprogram Teach First skal hun gå rett ut i læreryrket for å undervise og inspirere ungdom i realfag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDBERG: Oslo-jenta som er vokst opp på Nordberg valgte en litt uvanlig vei videre etter studiene. Hun var ferdig med sin mastergrad i anvendt og beregningsorientert matematikk ved Univeristetet i Bergen i vår og valgte å søke på Teach First, et lederutviklingsprogram fra Equinor. Hun kom gjennom det trange nåløyet og skal nå bruke de to neste årene på å undervise ungdom i Oslo-skolen i realfag.

Equinors sponsorsjef Cathrine Instebø forklarer at Teach First-programmet er en av de viktigste satsningene til Morgendagens Helter.

– For oss i Equinor er det viktig å støtte prosjekter som bidrar til å øke interessen for realfag. Ved å støtte Teach First har vi sørget for at Oslo-skolene har fått rekruttere en rekke fantastiske lærere, sier Instebø i en pressemelding.

Lærte å bli lærere

I sommer har Gilhuus Gregusson deltatt på en intens fem ukers sommerskole i Coventry i England for å forberede seg på livet som lærere.

Alle deltakerne i talentprogrammet Teach First fra Equinor Morgendagens Helter. Foto: Teach First Norway

– Den har vært veldig bra. Programmet er veldig strukturert, og vi har et stort nettverk av mennesker vi kan ta kontakt med om vi trenger hjelp. Alle som har vært innom og holdt kurs for oss har vært veldig dyktige, slik at vi har lært masse. At vi har fått denne opplæringen har ført til at jeg kan starte å jobbe til høsten med litt mer i verktøykassen. Selvfølgelig er vi ikke ferdig utlært enda, men vi har kommet langt i forhold til hvordan vi var i starten av sommeren. Det er fantastisk å se hvor mye alle sammen har lært og hvor mye vi har utviklet oss, sier Gilhuus Gregusson i pressemeldingen.

ANNONSE

Teach First-deltakerne har hatt seksdagers uker med aktiviteter både på dagtid og ettermiddagstid. De har både observert erfarne lærere og fått prøve seg foran elevene selv. På ettermiddagen har det vært tid for refleksjon sammen med mentorene deres, som er tidligere deltakere fra Teach First-programmet.

– Selv om det har vært intenst, har det vært utrolig gøy å se hvordan deltakerne har utviklet seg i løpet av de fem ukene. Dette er jo utrolig flinke mennesker, både sosialt og faglig, men de har tatt store steg når det kommer til pedagogikken. De kommer til å bli en stor ressurs for Oslo-skolene og jeg må berømme Oslo kommune og Equinor som satser på dem på denne måten, sier Ragnfrid Kiplesund Brandt, prosjektleder for Teach First Norway.

Kathrine, Oda, Hassan og Mari er alle klare for å jobbe som lærere i Osloskolen. Foto: Teach First Norway

Ønsker å gjøre en forskjell

Nordberg-jenta sier ønsket om å gjøre en forskjell for elevene var en viktig faktor for hennes deltakelse i programmet.

– Jeg tenker at Teach First-kandidater kan inspirere ungdom og gi dem en rollemodell. Norge trenger flere som har utdanning innenfor realfag, så om man klarer å inspirere noen til å ta en utdanning innen dette, er det samfunnsnyttig. I tillegg kan mange unge i Oslo trenge en som har tro på dem. Det kan kandidatene i Teach First bidra med. Om barna føler at det er noen som har tro på dem, vil de bli mer motiverte til å fullføre skolegangen, sier Gilhuus Gregusson og legger til:

ANNONSE

– Jeg gleder meg til å møte elevene jeg skal undervise. Jeg er alltid glad i å møte nye mennesker, og disse skal jeg jo ha noe med å gjøre i et helt år. Det blir spennende å bli kjent med dem. Jeg gleder meg også til å bli kjent med de jeg skal jobbe sammen med, og få til et godt samarbeid med dem.

Nå skal Oda Gilhuus Gregusson tilbringe de neste to årene i hovedstaden, hvor hun skal jobbe på Skøyenåsen ungdomsskole i Bydel Østensjø. Når hun er ferdig er hun garantert tilbud om fast jobb i Oslo-skolen, men står fritt til å gå en annen vei om hun ønsker det.

Fakta: Teach First

Om Teach First-programmet:

  • Teach First Norway (TFN) er et 2-årig utviklingsprogram for nyutdannede ledertalenter med master- eller doktorgrad innen realfagene. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Utdanningsetaten i Oslo kommune (UDE), Equinor Morgendagens Helter og Universitetet i Oslo ved Institutt for Lærerutdanning og Skoleforskning (ILS).
  • I programmet rekrutteres fremragende kandidater til å jobbe fulltid som matematikk- og naturfagslærere på utvalgte utfordrende ungdoms- og videregående skoler i Oslo.
  • Teach First Norway bygger på et engelsk konsept, tilpasset norske forhold og utfordringer innen utdanning og realfag.
  • Siden programmet ble startet i 2009 har totalt 138 kandidater deltatt. Årets TNF-kull består av 12 kandidater som skal jobbe som lærere på åtte ulike skoler i Oslo.

(Kilde: Equinor Morgendagens Helter)

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE