Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

O jul med varaordfører Kamzy

Tradisjon med juletre til Island. Bymiljøetaten varter opp med bål, kaffe og boller, og hugstarrangementet ble ønsket velkommen av varaorfører Khamshajiny "Kamzy" Gunaratnam Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Stor ståhei i kjelsåsskogen da ferske varaordfører Kamzy dro til skogs for å hugge juletre til Island. Og som kan avsløre at hun også spiser ribbe julaften, men dog en litt mer spicy-variant.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2015 kl 15:52

KJELSÅS/MARIDALEN: Det er tradisjon gjennom mange år med juletrehugst i regi av Oslo kommune, blant annet til Reykjavik og Island. Men det er slett ikke tradisjon at både TV og flere aviser møter opp for å dekke begivenheten.

– Jeg tar det som et kompliment, ler den blide ferske varaorføreren Khamshajiny "Kamzy" Gunaratnam (Ap), og som ønsket velkommen til hugst, langt inne i kjelsåsskogen.

LES OGSÅ: Våkn opp forelder - dette kan du mer enn godt nok!

– Første gang

– Første gang for meg dette her, men det skal bli gøy. Dette er det tredje offisielle arrangementet jeg har åpnet så langt i min tid som varaordfører, sier Kamzy, som hun liker å bli kalt.

De starter på gamlemåten, men etter hvert så tar motorsaga over...det er ikke gjort i en fei å håndsage over et stort grantre. Varaorfører Khamshajiny "Kamzy" Gunaratnam og ordfører i Reykjavik, Dagur B. Eggertsson. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hun fortsetter.

Muntlig og cool

– Å felle juletre til Island her inne i skogen, var vel ikke akkurat det jeg forutså at jeg kom til å gjøre for noen uker siden. Men jeg er veldig ydmyk til oppgaven jeg har fått. Jeg må jo innrømme at jeg blir litt smånervøs innemellom i forhold til alle mine nye oppgaver. Men denne jobben er jo moro og veldig interessant, sier Kamzy, muntlig og cool i stilen.

– He, he. Ja jeg har jo fått mange tilbakemeldinger fra de litt yngre, på at de liker at jeg er sånn som jeg er, og prater som jeg gjør, sier Kamzy.

LES OGSÅ: De er alle født på 90-tallet og er klare for bydelspolitikken: – Prøver de å behandle oss som ferskinger, skal vi sette dem på plass

Spicy ribbe

Varaorfører Khamshajiny "Kamzy" Gunaratnam og ordfører i Reykjavik, Dagur B. Eggertsson langt inne i kjelsåsskogene for å hugge juletre. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Men hvordan feirer hun selv jul, hun har jo tidligere uttalt at hun ikke er religiøs.

– Nei, det er jeg ikke. Men jeg er likevel veldig glad i julen. Det er en veldig hyggelig tid med familien. Og ja, jeg spiser også ribbe julaften. Men det er nok en mer spicy ribbe, ler varaordføreren, som har vært i kjelsåsskogs-traktene tidligere, men innrømmer at det er mest erfaring fra Lillomarka.

Hun bor jo også selv på Grorud.

– Jul når lysene tennes

Reykjaviks ordfører Dagur B. Eggertsson, faktisk født i Oslo og snakker norsk, var med på fellingen.

– Det blir ikke jul i Reykjavik før vi kan tenne lysene på treet fra Norge, sa han.

Det skjer første søndag i advent, da tennes treet på Austurvöllur i Reykjavik.

– Vi er svært glade for at varaordføreren i Oslo skal komme over og tenne lysene selv, sa også den islandske ordføreren.

LES OGSÅ: Nå skal Ap-Jørgen endre kirkens homo-syn

Første i 1951

I 1951 ble det første juletreet sendt til Reykjavik. Reykjavik er en by med nære bånd til Oslo både historisk og kulturelt, og juletregaven markerer vennskapsbåndene mellom de to hovedstedene. Tradisjonen er godt ivaretatt av Bymiljøetaten.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...