Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Obos vil kjøpe Block Watne

BOGERUD TORG: Slik kan det bli på Bogerud hvis det nye forslaget til Obos blir godkjent. General Ruges vei i forgrunnen og nedgang til t-banen til venstre. Foto: Illustrasjon: Obos forretningsbygg

1,37 milliarder kroner er Obos villige til å bla opp, for å sikre seg resten av aksjene i Block Watne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2014 kl 09:27

OSLO: Det er E24 som mandag skriver at de to Oslo-baserte boliggigantene nå kan bli én.

- Dette er en del av vår strategi om å etablere oss over store deler av Norge. Block Watne har et sterkt merkenavn med en bred geografisk distribusjon som supplerer Obos sin ordinære byggevirksomhet svært godt også produktmessig, sier konsernsjef i Obos Martin Mæland i en pressemelding.

Kan avgjøres om én uke

I april i fjor ble det kjent at Block Watne-arving Lars Nilsen trakk seg som konsernsjef i familieselskapet, BWG Homes, og samtidig solgte seg kraftig ned i konsernet.

Obos kjøpte den gang aksjene, som sikret dem en eierandel på 32,99 prosent. Allerede da var Obos største aksjonær.

Mandag melder Obos at de ønsker å kjøpe alle aksjene som de ikke eier i BWG Homes. I følge dem E24 skal Obos allerede ha fått en forhåndsaksept for sitt bud, mens BWG Homes på sin side sier at styret vil komme med sin vurdering innen maksimalt en uke.

Norges største boligbygger

Obos ønsker å drive den norske virksomheten videre under merkenavnet Block Watne og representerer et stabilt, norsk eierskap for en viktig boligbyggingsaktør med rike tradisjoner. Obos har også ambisjoner om å være en god eier for BWG Homes sin virksomhet i Sverige og vil utvikle denne videre i tråd med den etablerte strategien for Sverige.

- Obos vil dessuten kunne gi BWG Homes et større kundegrunnlag og tilføre selskapet økt kompetanse og kapitalstyrke, sier konsernsjef Mæland.

I 2013 var OBOS Norges 5. største boligprodusent med 971 igangsatte boliger. BWG Homes var på sin side den 8. største for sin norske virksomhet. Sammen vil de bli Norges desidert største boligbygger.

Nylig ble det kjent at Obos kjøpte en rekke kommunale boliger i Oslo.

FLERE NYHETER FRA OSLO:

Forventer trafikkaos i Oslo: Statens Vegvesen ber folk reise kollektivt hele uka

Minoriteter i flertall ved 56 Oslo-skoler

Hele landet sender russekort til Oliver

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...