Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Obs! Skal du til Storo kan du havne i Holmenkollen

VM-ENDRING: Mellom klokken 11 og 19.30 kan du ikke ta linje 3 til eller fra Storo t-banestasjon. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fra 3. til 13. mars må du passe på hva det står på t-banen når du går ombord på linje 3.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2016 kl 22:03

STORO: I forbindelse med Skiskytter-VM 3. til 13. mars blir det nemlig noen endringer på t-banen, for at Ruter skal ha tilstrekkelig kapasitet til å frakte publikum til Holmenkollen, melder Ruter i en pressemelding.

Linje 3 kjører ikke til Storo

På linje 3, som til vanlig kjører mellom Bøler (Mortensrud) og Storo, blir det endringer i traseen:

Mellom klokken 11.00 og 19.30 kjører nemlig ikke linje 3 strekningen Bøler-Storo, men Bøler-Holmenkollen.

Siste avgang fra Bøler til Storo er klokken 11.01. Siste avgang fra Storo mot Bøler er klokken 12.06. Linje 3 kjører Bøler-Storo igjen fra cirka 19.30.

Det betyr færre avganger til og fra Storo i dette tidsrommet. For å komme til og fra Storo må man benytte ringbanen linje 4 eller 6.

LES OGSÅ: Gode nyheter fra bysykkelordningen: Snart kan du sykle helt hjem

T-banens linjekart. Det er verdt å merke seg at linje 3 ikke kjører til og fra Storo mellom 11 og 19.30 i perioden 3. til 13. mars. Avgangene fra Bøler kjører til Holmenkollen fra Majorstuen.

Tidligere avganger for erstatningsbussen

En annen viktig endring er at linje 3/3B kjører fra Bøler/Mortensrud to minutter tidligere enn rutetabellen. Dette gjelder for alle stasjonene på hele linjen, hele døgnet, alle dager under VM, opplyser Ruter.

Dette fordi at ekstratogene som settes opp til Holmenkollen (de stopper ikke mellom Majorstuen og Holmenkollen) ikke skal ta igjen ordinær avgang på linje 1 Frognerseteren for tidlig, og dermed bruke lengre tid enn nødvendig på strekningen.

LES OGSÅ: Her er årsaken til at Nydalen t-banestasjon blir forsinket

Senere avganger på linje 1

Linje 1 Ellingsrudåsen-Frognerseteren kjører to minutter senere fra Ellingsrudåsen hele døgnet fra 3. til 13. mars. Dette påvirker avgangstidene fra alle stasjonene langs linjen.

Dette gjøres for at de ekstra ekspressavgangene, som ikke stopper mellom Majorstuen og Holmenkollen, ikke skal ta igjen ordinær avgang til Frognerseteren for tidlig. Det blir 15-minutters frekvens på linje 1 hele driftsdøgnet, også på lørdag og søndag. Tilbudet på linje 2 styrkes også med lange t-banetog på lørdager og søndager i forbindelse med VM.

LES OGSÅ: Nå får hunder kjøre gratis

Kortere tog på linje 5

Tilbudet på strekningen Majorstuen-Frognerseteren økes kraftig med ekstra avganger i forbindelse med VM. For å ha tilstrekkelig vogner tilgjengelig kjører en del avganger på Linje 5 Vestli-Østerås med korte t-banetog fra cirka klokken 11 til klokken 19.30. Det blir dermed noe redusert kapasitet i denne perioden.

– Vi oppfordrer også reisende til Holmenkollen under VM om å beregne god tid. Stadion åpner tre timer før rennstart og det er lurt å være tidlig ute for å sikre seg gode plasser. Skal du reise til Holmenkollen benytt t-banen og Majorstuen stasjon som omstigningspunkt fra andre linjer. Det settes opp to ekstra ekspressavganger i kvarteret som ikke stopper på stasjonene mellom Majorstuen og Holmenkollen. Første ekstraavgang til Holmenkollen er fremme cirka 15 minutter før dørene åpner, skriver Ruter i pressemeldingen.

Og til slutt: Kollektivbilletten for Ruters transportmidler (ikke tog) i Sone 1 er inkludert i arrangementsbilletten til Skiskytter-VM. Skal du reise til Holmenkollen uten arrangementsbillett anbefales at du samtidig kjøper billett for returen.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...