Nordre Aker Budstikke

Maridalen:

Offeret er identifisert

IDENTIFISERT: Personen som ble funnet forbrent i Maridalen er identifisert Foto: Arkivfoto

Politiet har i dag identifisert personen som ble funnet i Maridalen onsdag 18. juli.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

MARIDALEN: - Politiet har nå fått ID på personen som ble funnet død i Maridalen onsdag 18. juli om ettermiddagen. Pårørende er ikke varslet og politiet vil ikke gi opplysninger om verken kjønn eller alder, skriver politiet i en pressemelding. Dette melder Dagbladet.

Nordre Aker Budstikke kommer tilbake med mer når varslingen av pårørende er gjennomført.

Ble først meldt som skogbrann

Onsdag klokken 15.00 ble en død person funnet i Maridalen. Personen ble funnet forbrent i området der det først ble meldt om skogbrann samme dag.

I umiddelbar nærhet ble det funnet en norsk statsborger i femtiårene som er siktet for drap og likskjending. Han er kjent for politiet fra tidligere voldssaker.

Varetektsfengslet i fire uker

Den siktede ble torsdag 19. juli varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Én av ukene er i isolasjon.


Etter at kjennelsen om lukkede dører var avsagt, da pressen var på vei ut av rettsmøtet, henvendte den siktede seg til pressen som var til stede.

Han gjentok to ganger at politiets påstand er løgn, dette skrev Aftenposten.

Siktede ga også uttrykk for at han ikke ønsker å forklare seg overfor politiet.

Tidligere dømt

TV2 skrev at den siktede mannen har en lang straffehistorikk, inkludert drapsdom.

Han har i mange år har tilhørt nazimiljøet gjennom gruppen «Norges Germanske Armé».


I 1981 var han en av tre personer som begikk de såkalte «Hadelandsdrapene», der to menn ble drept med håndvåpen og maskinpistol.

I 1982 ble 55-åringen dømt til 18 års fengsel for drapene. Han skal i dag være uføretrygdet. Etter det TV 2 kjenner til, har mannen brutt med nazimiljøet. 55-åringens forsvarer, Fridtjof Feydt, ønsker ikke å kommentere straffehistorikken til sin klient, skrev TV 2.

Ønsker vitner

Politiet har snakket med flere vitner i saken og de ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha vært i området eller andre som kan ha opplysninger om saken.

– Alle observasjoner er interessante. Ring 22669966, sa politiet under torsdagens pressekonferanse.

– Vi kommer ikke til å gå i detaljer om avhøret, vi kommer tilbake med mer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...