Nordre Aker Budstikke

Antallet vaksinerte i Nordre Aker nå:

Og dette er datoen FHI tror alle over 18 år er fullvaksinerte

Statsminister Erna Solberg fikk vaksinen av sykepleier Cecilie Igesund fra Forsvarets sanitet 26. april i år. Hun er glad for at andelen vaksinerte i Nordre over 16 år nærmer seg 40 prosent. Foto: David Kringstad Grønvik/Forsvarets mediesenter / NTB

Denne uken har Bydel Nordre Aker mottatt totalt 2222 doser med koronavaksine, men bare 391 nye innbyggere har fått sitt første stikk i armen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2021 kl 14:07

NORDRE AKER: – På grunn av vaksinelevering torsdag i stedet for tirsdag vil de fleste av vaksinene vi mottok denne uken settes i dag (fredag), i helgen og i starten av neste uke, skriver Bydel Nordre Aker på sine nettsider fredag ettermiddag.

Dette er dermed én av årsaken til at antallet vaksinerte i Nordre Aker per 28. mai er marginalt høyere enn vi kunne presentere for én uke siden. 14.517 vaksinerte i bydelen fredag er knapt 400 flere enn det var 21. mai.

Samtidig er de fleste dosene som er mottatt den siste uka satt som 2. doser. Dermed er antallet som er fullvaksinerte med to doser oppe i 7438 personer – 1100 flere enn for én uke siden.

Ny leveringsdag

– Helseetaten endrer leveringsdag for vaksinene fra tirsdag til torsdag, og en endelig konvertering til kun torsdagslevering blir i uke 24, skriver Bydel Nordre Aker.

Neste uke (Uke 22) mottar bydelen hele 3540 doser Moderna til dose 1 og 840 doser Pfizer til dose 2. Det betyr at antallet vaksinerte med minst én dose trolig vil passere 20.000 ved utløpet av neste uke. Bydelen informerer om at vaksinesenteret har god kapasitet og tilpasser aktivitetsnivået etter antall tildelte vaksiner.

1960- og 61-modeller

– Vi vaksinerer nå i gruppe 8 (55-64 år). Vi vaksinerer de eldste i gruppen først, og det er, per fredag 28.05., personer født i 1960/61 som mottar sms med lenke til timebestilling.

Bydelen skriver videre at det fungerer slik at når det er din tur vil du motta en sms med lenke til Oslo kommunes portal «helseboka», der du selv kan booke en time som passer for deg.

Innbyggere som av ulike grunner ikke får bestilt time selv via lenken, vil bli oppringt av vaksinesenteret. Du mister ikke plassen din, men det går raskere for vaksinesenteret om du følger instruksen i sms-en, oppfordrer bydelen.

Nordre Aker mot byen

Det er fortsatt ulikheter i vaksinetakten mellom bydelene. Vaksinene er fordelt på bakgrunn av demografi og alderssammensetning. I tillegg har seks bydeler med størst smittetrykk mottatt flere vaksiner enn de andre gjennom våren. Nå er det imidlertid slik at det jobbes for en utjevning mot at alle bydeler skal bli ferdige med vaksinering av dem fra 45 år og oppover.


Per 25. mai viser statistikk fra Oslo kommune at totalt 225.167 personer i Oslo var vaksinert, og av disse var 100.935 fullvaksinert. Samlet sett var det størst andel av befolkningen som er vaksinert (del- eller fullvaksinert) i bydelene Stovner (52 prosent), Grorud (49 prosent) og Søndre Nordstrand (49 prosent).

Størst andel fullvaksinerte er det i Bydel Grorud (28 prosent) og bydelene Bjerke, Stovner og Alna (alle 24 prosent).

I Nordre Aker var 38 prosent av alle over 18 år del- eller fullvaksinerte (17 prosent hadde fått én og 21 prosent hadde fått to doser), mens 62 prosent fortsatt ikke har fått vaksine.

Bydel Grünerløkka har den laveste andelen del- eller fullvaksinerte med 25 prosent, fulgt av Sagene med 28 prosent vaksinerte.

Alle over 18 år trolig ferdigvaksinert 19. september

Fredag melder NTB at Folkehelseinstituttet tror at alle over 18 år er ferdigvaksinert innen 19. september, ifølge en ny oppdatering i vaksinasjonskalenderen deres. Det er en uke senere enn forrige oppdatering som kom 30. april.

Folkehelseinstituttet regner med at alle over 18 år har fått første vaksinedose i løpet av uke 30, altså mellom 26. juli og 1. august. FHIs kalender er et nøktern scenario med opptil tolv uker mellom vaksinedosene.

Status for vaksinering i de ulike gruppene i Nordre Aker

Gruppe 9 (45-54 år):

 • 1102 innbyggere har fått vaksinen
 • 540 er ferdigvaksinert
 • 562 har fått første dose
 • Totalt antall innbyggere i denne gruppen: 6572
 • De som fremgår av tallene for gruppe 9 er i all hovedsak helsepersonell eller personer med underliggende sykdommer som skulle vært registrert på gruppe 4-7.
 • Gruppe 8 og 9 er registrert sammen i Helseboka, ved frafall på time i gruppe 8 har enkeltpersoner i gruppe 9 fått tilbud på kort varsel (under 30 min). Dette gjelder KUN noen få enkelttilfeller.


Gruppe 8 (55-64 år):

 • 2675 innbyggere har fått vaksinen
 • 430 er ferdigvaksinert
 • 2245 har fått første dose
 • Totalt antall innbyggere i denne gruppen: 5156

Gruppe 7 (18-44 med underliggende sykdommer):

 • 928 innbyggere har fått vaksinen
 • 31 er ferdigvaksinert (har fått dose 1+2)
 • 897 har fått første dose
 • Totalt antall innbyggere i denne gruppen: 1145

Gruppe 6 (45-54 med underliggende sykdommer):

 • 979 innbyggere har fått vaksinen
 • 42 er ferdigvaksinert (har fått dose 1+2)
 • 937 har fått første dose
 • Totalt antall innbyggere i denne gruppen: 1093

Gruppe 5 (55-64 år med underliggende sykdommer):

 • 349 innbyggere har fått vaksinen
 • 16 er ferdigvaksinert (har fått dose 1+2)
 • 333 har fått første dose
 • Totalt antall innbyggere i denne gruppen: 403

Gruppe 4 samt 4B, 65-74 år og 18-64 år med høy risiko:

 • 4708 innbyggere har fått vaksinen
 • 2695 er ferdigvaksinert (har fått dose 1+2)
 • 2013 har fått første dose
 • Totalt antall innbyggere i denne gruppen: 4.993

Gruppe 3 (75-84 år):

 • 2599 innbyggere har fått vaksinen
 • 2527 er ferdigvaksinert (har fått dose 1+2)
 • 72 har fått første dose
 • Disse tallene inkluderer også sykehjem.
 • Totalt antall innbyggere i denne gruppen er 2713.

Gruppe 1+2 (85+ og sykehjem):

 • 1177 innbyggere har fått vaksinen
 • 1157 er ferdigvaksinert (har fått dose 1+2)
 • 20 har fått første dose
 • Disse tallene inkluderer også sykehjem.
 • Totalt antall innbyggere i denne gruppen er 1252

Statsministeren: – Glad

Totalt er det satt over 2,5 millioner vaksinedoser i Norge per fredag ettermiddag, og snart har en tredel av hele befolkningen fått første stikk. Statsministeren er fornøyd.

– Tempo og oppslutning om vaksinasjonsprogrammet er en viktig forutsetning for at vi kan lette på tiltakene og få fart på Norge igjen. Hvis vi klarer å holde smittetallene nede og leveransene fra produsentene kommer som lovet, betyr det at vi kan gå videre til trinn 3 innen rimelig tid, sier satsminister Erna Solberg til NTB.

I Oslo har byrådet varslet at neste trinn i gjenåpningen av byen kan komme allerede 10. juni, om vaksinering og smitteutvikling fortsetter i ønsket tempo og retning.

– Jeg er veldig glad for at folk slutter opp om vaksinasjonsprogrammet, slik at vi raskere kan komme tilbake til hverdagen og en gjenåpning av samfunnet, sier Solberg.

Det nærmer seg også at 40 prosent av innbyggerne over 16 har fått minst én dose. Tallene viser at dekningen med første dose er relativt jevn i alle fylker, men Oslo ligger i front når det gjelder å vaksinere aldersgruppen 45–65 år. Statsministeren understreker at faren ikke er over og at det fortsatt dukker opp lokale utbrudd.

– Det er viktig å minne alle om at vi må holde meteren og følge smittereglene selv om vi nå har åpnet litt opp på tiltakene, sier hun.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...