Nordre Aker Budstikke

103.000 kroner til ny elveguide:

Og hvilken elv renner denne ganske så nyåpne Nordre Aker-bekken ut i?

Fra gjenåpning av Gaustadbekken ovenfor Blindern Stasjon (turvei langs bekken fra Forskningsparken). Foto: TRINE JOHNSEN/OSLO ELVEFORUM

Målet til Oslo Elveforum er å få flest mulig folk ut på tur for å glede seg over hovedstadens flotte vassdrag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.12.2018 kl 13:14

OSLO: Oslo Elveforums Trine Johnsen og Julie M. Løddesøl var glade mottakere av pengene fra Sparebankstiftelsen under tildelingsarrangementet tidligere denne måneden - hele 103.105 kroner til nytt turguidehefte.

– Pengene skal gå til å lage et turguidehefte over alle byens ti elver, samt Østensjøvannet, til Oslo blir miljøhovedstad i 2019. Heftet kommer på både norsk og engelsk, og vil vise kart, og hvordan man kommer seg til ulike steder langs vassdragene med kollektivtransport, skriver forumet på egen nettside.

Flere ut på tur

Videre står det følgende:

– I miljøhovedstadsåret ser Oslo Elveforum det som et mål å få flest mulig folk ut på tur for å glede seg over våre flotte vassdrag. Det gjelder skolebarn, såvel som byens egen befolkning, og selvsagt også tilreisende, norske eller utenlandske.

Heftet skal etter planen være ferdig 1. mars 2019.

Ti hovedvassdrag

– Så klart vi ble veldig glade for pengene - da har vi mulighetene til å lage turguiden. Vi ønsker å spre mulighetene til folk så de kan komme seg rundt til hovedstadens forskjellige vassdrag. Vi vil bidra til at folk får oppleve og være med å ta vare på vassdragene våre. Hvis folk blir glade i elvene og bekkene, så tar de vel også mer vare på vassdragene, sier Trine Johnsen i Oslo Elveforum, til lokalavisa.

Fra elvemøte mellom Sognsvannsbekken og Gaustadbekken, ved Frøen og T-banen til og fra Blindern, fra venstre er Sognsvannsbekken og fra høyre kommer Gaustadbekken. Foto: TRINE JOHNSEN/OSLO ELVEFORUM

Hun fortsetter:

– Akerselva er kanskje ikke så vanskelig å verken se eller oppdage, det er jo en gammel industrielv og er godt kjent for mange, også godt fortalt om. Men det er flere andre mer bortgjemte vassdrag.


Hun ramser opp de ti hovedvassdragene i Oslo: Lysakerelva, Mærradalsbekken, Hoffselven, Frognerelven, Akerselva, Hovinbekken, Alnaelva, Ljanselva, Gjersjøelva fra Gjersjøen, og den eneste elva av de nevnte vassdragene som renner nordover: Ellingsrudelva, som renner ut i Glommavassdraget.

Oslo Elveforum jobber med elvene fra Marka til fjorden.

– For eksempel, det mange ikke vet, er at Frognerelven kommer fra Sognsvannsbekken og Gaustadbekken. Ved Frøen møtes de og renner gjennom Frogner-dammene i Frognerparken, og videre nedover til Frognerkilen. Det jobbes med planer om å få åpnet elveløpet fra Drammensveien og ut til fjorden, legger Johnsen til.

Her kan du også lese Unni Eriksen i Blindern Vels tale i forbindelse med gjenåpningen av Gaustadbekken i 2017.

LES OGSÅ: Her går Akerselvas Miljøparks gudmor

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...