Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

OL-vinnerens beste ferieminne er konkurranser i en annen idrett

OL-vinner Ragnhild Haga vedgår at det også blir trening om sommeren. Her fra en tidligere anledning i Maridalen. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

OL-gullvinner i langrenn, Ragnhild Haga, forteller at det blir mye trening i sommer, men nyter gjerne en is og jordbær mellom øktene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.08.2019 kl 09:35

SOMMERPRATEN: I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer. Neste ut er Ragnhild Haga.

Inntil 2018 hadde hun levd et langrennsliv litt bak de største stjernene, som Marit Bjørgen og Therese Johaug. Så gikk hun til topps på ti-kilometeren i OL i den sørkoreanske byen Pyeongchang. To dager senere var hun selskreven på det norske laget, og sto igjen på toppen av pallen med Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Høye temperaturer stopper ikke treningen, for det er nå langrennsløperne legger ned mest trening.

- Hva opptar deg mest akkurat nå?

- Det viktigste for meg nå er å kombinere god trening med feriefølelse og tid sammen med familie og venner.

- Hvilke planer har du denne sommeren?


- Jeg var to uker på treningsferie i Pontresina og Livigno (henholdsvis Sveits og Italia, journ. anm.) i starten av juli. Ellers har jeg nytt sommeren hjemme i Oslo. Denne uka går turen til Blinkfestivalen i Sandnes.

- Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne.

- Mine beste sommerminner er kanskje fra da jeg og familien var på orienteringsløp i Sverige og på Sørlandet da jeg var liten. Vi bodde i telt, lekte med klubbkamerater, grilla og løp orienteringsløp i flere dager.

- Hva har opptatt deg mest siden sist sommer?


- Først ble tida brukt på å flytte inn i leiligheten jeg bor i nå. Samboeren min og jeg flytta fra Frysja til Grefsenkollen i juli i fjor. Etter det har det gått mye i vanlige hverdager med trening, soving og spising, enten på samling eller hjemme.

- Hva førte deg til Nordre Aker, og hva er det beste med bydelen, synes du?

- Grunnen til at jeg flytta til Nordre Aker, er nok en blanding av nærheten til Olympiatoppen, at det ligger rett ved skogen og at det ikke er altfor langt hjem til Nannestad, der jeg har vokst opp.

- Hva synes du er det aller beste å gjøre på en varm sommerdag?

- Min favoritt er en løpetur til Barlindåsen i Lillomarka eller til Kobberhaugene i Nordmarka. Deretter liker jeg å spise jordbær eller is og ta et bad, for eksempel på Frysja.


- Hva leser du i sommer?

- Jeg har blant annet lest «Blå» av Maja Lunde.

- Klarer du å koble helt av og nyte sommeren?

- Sommeren er den tida på året hvor de fleste skiløpere trener mest. Derfor er sommeren for meg en god miks av trening og avkobling. Derfor vil jeg ikke si at jeg kobler helt av. Det er mye trening på egenhånd, men også mye tid til å reise hvor man vil eller være med familie og venner. Og da koser jeg meg med grilling, en god bok eller hyggelig selskap mellom treningsøktene.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...