Nordre Aker Budstikke

– Om 100 år vil de tenke på dere når de ser dette treet

Elevrådsleder Andrea klipper snoren for å markere avduking av lønnetreet (bak til høyre) som skal stå på Tåsen skole de neste hundre årene. Oliver holder snoren, mens Tone Tellevik Dahl applauderer. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

På Tåsen skole blir elevene hørt, det er raust og lite mobbing. Gode verdier å ta med seg på ferden mot skolens neste hundre år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2016 kl 12:15

TÅSEN: Tåsenuka ble sparket igang med en stor jubileumsfest for å feire at det i år er 100 år siden skolen åpnet.

Elevrådsleder Andrea klippet snoren for å markere avdukingen av jubielumstreet – et lønnetre – som er plantet av Undervisningsbygg.

Et tre som på mange måter symboliserer skolen, årene som har gått og alle årene som skal komme.

Se og hør jubileumssangen til Tåsen skole i videospilleren, eller trykk her!

Anna, Patrick Stark fra Utdanningsetaten, byråd Tone Tellevik Dahl, elevrådsleder Andrea, rektor John Myrlund og Oliver. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


– Om 100 år vil de som da går på Tåsen tenke på dere. De vil tenke at «2016, det er lenge siden. Her jobbet de hardt, var snille mot hverandre og så plantet de et tre for oss», sa rekor John Myrlund.

Det er noe å fortelle oldebarna om en gang i fremtiden.

– Treet skal blomstre i 100 år, kanskje lenger, sa rektor, og minnet om at selv et stort, gammelt tre starter som et lite frø.

For slik er det jo med kunnskap også. En liten tanke kan være en byggestein som vi bygger stadig mer kunnskap på. Treet og skolen er dermed ikke så ulike.

Elever og gjester på Tåsen, og Marthe Wiik-Hansen Bjerkåsholmen fra Undervisningsbygg på scenen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


SE STOR BILDESERIE FRA JUBILEUMSFESTEN HER!

Har mye å si

– Alle er ganske snille med hverandre. Det beste med Tåsen er at vi som elever har mye å si, og de voksne hører på oss, sier elevrådsleder Andrea.

Hun tok imot bursdagsgaven fra assisterende direktør i Utdanningsetaten, Patrick Stark, på vegne av elevene på Tåsen. En gavesjekk på kunst til skolebygget.

Patrick Stark fra UDE roste skole og elever fra scenen, i sola. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Stark hadde på forhånd forhørt seg med folk han kjenner på Tåsen, og inntrykket var at skolens visjon «Læring og glede, alltid tilstede», ikke bare er tomme ord.


– De sier at på Tåsen tar alle vare på hverandre, det er et kompetent og hyggelig personale, skolen er en viktig del av nærmiljøet og det er rom for alle, også dem som ikke passer helt inn i formen, sa Stark. Og han kunne fortelle mer:

– Elevundersøkelsen viser at raushet preger skolen, og det er mindre mobbing her enn i nasjonen forøvrig.

LES OGSÅ: 100-åsjubilanten Tåsen er klar for å rocke i 17. mai-toget

Tåsen på landet? Hæ?!

Rektor John Myrlund får blomster og gave fra utdanningsbyråd Tone Tellevik Dahl. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Også utdanningsbyråd Tone Tellevik Dahl (Ap), som gikk sammen med Tåsen-elevene helt først i barnetoget på 17. mai, var tilstede for å overbringe gratulasjoner. Hun kunne tegne opp noen historiske linjer.


– Mye var annerledes for 100 år siden, sa Tellevik Dahl, og fortalte blant annet om 1. verdenskrig, og at Tåsen i 1916 ikke engang var i Oslo, men i Aker kommune i Akershus.

– Tåsen lå egentlig på landet for 100 år siden, sa byråden og fikk et «Hæ?!» tilbake fra den unge forsamlingen.

Men de 200 spente førsteklassingene som startet på Tåsen skole i 1916 gledet seg nok like mye til å lære nye ting og få nye venner, som kullet som skal begynne til høsten. Alt forandrer seg altså ikke på 100 år.

Konfetti og smell da Tåsen skole ble feiret. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nytt og gammelt

– Det er kjempegøy å få være her, og høre den flotte sangen. Elevene var så flinke, sa Tellevik Dahl til Nordre Aker Budstikke etter markeringen.

Tåsen skoles jubileumssang, skrevet av lærer Ulrikke Evensen kan du se og høre i videospilleren til denne saken, eller trykke her.

Det åpner fem helt nye skoler i Oslo i år. Det gleder byråden. Samtidig er hun glad for at de gamle skolebyggene tas vare på og moderniseres.

– 100 år er jo faktisk ikke så mye i osloskolesammenheng. Vi har etterhvert mange skoler som er både 100 og 150 år. Men vi er gode i Oslo til å bevare de gamle byggene og kombinere det med nye krav til bygg og undervisningsformer, sier hun.

Det ble feiret med konfetti og jubeldans i skolegården. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Og for elevene gir et gammelt skolebygg en ekstra dimensjon, tror byråden.

– Det skaper nysgjerrighet for historien, og hvordan det var å gå på skole her før i tiden.

– Dette ble så vellykket! Været var bra, og elevene var som alltid veldig flinke, sier rektor John Myrlund, strålende fornøyd.

Nå er jubileumsutgaven av Tåsenuka i gang. Fram til torsdag skal elevene få prøve seg på nye aktiviteter. Det blir idrett og brodering, tur til Teknisk museum, Frognerparken og Frognerborgen. Noen skal prøve seg som Tåsen-journalister, noen skal redesigne t-skorter, mens andre skal få jobbe i barnehagen.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...