Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Om en uke er det grønt!

Vår og knallvær til uka vil sette ekstra fart på våren

VÅR: På Naturhistorisk museum på Tøyen har våren kommet for alvor, her illustrert med bilde av trollhassel på Tøyen. Foto Per Aas

- Tulipanene våre er tre uker tidligere ute enn i fjor, sier botaniker Kristina Bjureke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2014 kl 11:27

OSLO: Bjureke er botaniker på Naturhistorisk museum, og hun har stor tro på at flere dager nå med gode varmegrader og sol vil gjøre byen mye grønnere.

Helt annet enn i fjor

Yr.no melder nemlig om fine vårdager til uka, med masse sol og opp mot 7-8 grader på dagtid. Dette vil gi en helt annen vår enn vi hadde for eksempel i 2013, da byen var ganske kald og bladløs til godt ut i mai.

- Ja, nå kommer det til å bli grønt, sier Bjureke, som minner om at flere tresorter allerede har stått i blomst. Hun nevner både or og hassel som eksempler på trær som har vært tidlig på'n i år.

- Mange av trærne blomstrer jo før de får blader, sier Bjureke til dittOslo.

Når vi snakker med henne fredag, forteller hun at hun ser utover tulipanene i Botanisk Hage på Tøyen, og når hun sammenlikner med bilder fra fjoråret, er tulipanene tre uker tidligere ute i år.

LES OGSÅ: Nerd, streber, latsabb eller selvopptatt? Slik er osloelevene!

Ingen fare!

Botanikeren sier hun får mange henvendelser om den tidlige våren i år.

- Folk har gjerne litt kort hukommelse. Dette har jo skjedd før, minner hun om.

- Mange er redde for at det kan komme snø, at de fine krokusene kan komme til å dø. Men de gjør jo ikke det! De første blomstene som kommer om våren, er noen tøffinger. De klarer seg ikke så godt senere på året sammen med mange andre blomster, men litt snø går bra, sier hun.

- Jeg vet ikke hvorfor folk er så redde for litt snø. Disse blomstene tåler det, sier Bjureke.

Når dittOslos utsendte rusler en tur mot Spikersuppa på Karl Johan fredag ettermiddag, er det skikkelig vårstemning. Vi ser grønne skudd på mange av trærne, og det er liv og røre på uteserveringene.

GUIDE: Her drikker du utepils i Oslo

Skal vi tro Meteorologisk institutt, har vi en kanonuke i vente, men først skal vi gjennom en litt våt og trist lørdag.

Søndag skal det blir lysere, og solen skal varme godt og lenge i hele uka som kommer.

Våren er over oss, det er bare å nyte!

Bilder av våren

PS! Tar du bilder av blomster og andre hyggelige vårtegn?

Send gjerne bilder på epost til nett@dittoslo.no eller tagg bildet ditt med #dittoslovår på Instagram.

MMS sender du til 2005 med kodeord OSLOTIPS.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...