Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Om rulleskitraseer? – Nok å ta tak i!

Svein Olav Bø i Linderudkollenanlegget ved tidligere anledning. (ARKIVFOTO)

DEBATT: – Og sikkerheten til de yngste kommer alltid først!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.12.2016 kl 12:37

Linderudkollen har potensiale til virkelig fine traséer, og det er Bymiljøetaten Oslo kommune som fronter denne utviklingen. Søknad om asfaltering er sendt Plan- og bygningsetaten, som er ansvarlig arkitekt.

Men så er spørsmålet – hva skjer videre?

Linderudkollen skianlegg ligger innenfor markagrensen og selv om det ble skapt en form for presedens, i og med at det ble anlagt en asfaltløype på Marikollen som delvis ligger innenfor Markagrensen, så har vi ingen sikkerhet for at denne prosessen vil skje uten ekstrarunder.

I disse tider er det nesten som å tro på julenissen at ikke asfaltering vil bli møtt med motstand fra de krefter som har vært i mot anlegget hele tiden. Det går selvsagt an å håpe at motkreftene nå innser at anlegget på Linderudkollen er kommet for å bli, men vi føler en viss skepsis inntil det motsatte er bevist.

Traséene på Linderudkollen vil gi plass til løpere som er på forskjellig utviklingsnivå, og det vil altid være slik at sikkerheten til de yngste kommer først. Av denne grunn ser vi i Kjelsås Langrenn også på de muligheter som ligger i den nyasfalterte P-plassen samt veiskulderen fra parkeringen og ned til Solemskogveien.

Denne skulderen vil trolig bli asfaltert i 2017 og vil gi god plass til rulleski og med god avstand fra veibanen. Lite sommertrafikk av biler gjør jo sitt til å bidra til god sikkerhet.

Og så har vi selvsagt planene for rulleski på den gamle anleggsveien fra Oset til Brekke, som forhåpentlig også vil innbefatte en asfaltert utgave av dagens utfartsparkering.

Den store fordelen med denne traséen er selvsagt at den vil være den nærmeste muligheten for de yngste utøverne, og området er lett tilgjengelig på sykkel. Med noen få lysmaster, så hadde bruksperioden blitt vesentlig utvidet, men det er trolig å håpe på for mye.

Det er således nok å ta tak i hva gjelder å utvikle sikre forhold for utøvere på rulleski.

Svein Olav Bø
Kjelsås Langrenn

Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...