Nordre Aker Budstikke

Vi spurte hvorfor:

Ombestemte seg om gangfelt

Gangfeltskilt på plass i Myrerskogveien, rett ovenfor Kjelsåsveien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Etter tilbakemeldinger fra blant annet bydelen ble det foretatt en ny befaring på stedet, sier kommunikasjonsrådgiver Tone S. Tuhus i Sporveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2019 kl 16:18

KJELSÅS: «Går man på eller av bussen på holdeplassen Myrerskogveien mot Kjelsås (buss for trikk), er det ikke fotgjengerovergang noen steder. Man må enten krysse Myrerskogveien eller Kjelsåsveien på lykke, og håper det går bra. Må det skje en ulykke her før det blir fotgjengerovergang. Krysset er meget farlig nå som det både er mørkt og glatt,» skrev en leser i januar om krysset Myrerskogveien og Kjelsåsveien.

– Ikke behov

Sporveien svarte derimot følgende, 21. januar:

– Prosjektet følger trafikksituasjonen tett og har senest vært på befaring i området på morgenen i dag (journ. anm. mandag). Så langt er det vurdert dithen at det ikke er behov for gangfelt i krysset Myrerskogveien og Kjelsåsveien. Bymiljøetaten som skiltmyndighet har for øvrig godkjent skiltplanen som er utarbeidet, i følge Tone S. Tuhus, kommunikasjonsrådgiver i Sporveien.

En annen leser skrev en kommentar til nab.no, etter å ha sett svaret fra Sporveien:

«Jeg har selv benyttet holdeplassen en rekke anledninger og stiller meg tvilende til om Sporveien faktisk har forsøkt å sette seg inn i hvordan holdeplassen oppleves. Holdeplassen er plassert slik at de reisende slippes av på en tynn stripe med asfalt, delvis overdekket av en hekk, noe som hindrer sikt både for gående og bilister... »


Her kan du lese hele kommentaren.

Likevel skilt

Men nå, like før vinterferien, så var det likevel kommet gangfeltskilt på plass i Myrerskogveien, rett ovenfor der Kjelsåsveien krysser.

Hva var det som gjorde at Sporveien snudde?

– Nå har det gått noen uker siden anleggsstarten etter nyttår, og etter tilbakemeldinger fra blant annet bydelen ble det foretatt en ny befaring på stedet. For å gjøre det sikrere å krysse veien og tilrettelegge bedre for myke trafikanter, ble det bestemt å anlegge et midlertidig gangfelt, forteller kommmunikasjonsrådgiver i Sporveien.

Hun fortsetter:


– Samtidig er holdeplass-skiltet flyttet noen meter bakover ved den midlertidige bussholdeplassen i Kjelsåsveien/Myrerskogveien i nordgående retning, slik at bussene i mindre grad sperrer for sikten i dette krysset. Prosjektet følger trafikkutviklingen tett, for å kunne endre løsninger dersom det er behov og dersom det er mulig å få til.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...