Nordre Aker Budstikke

Illustrasjon over ny idrettshall på Korsvollbanen, med forsamlingshus og barnehage. Foto: KULTUR- OG IDRETTSBYGG OSLO KF

Inviterer til nabomøte:

Omfang, fremdrift, usikkerhet og mulige konsekvenser

...er av det som vil bli snakket om i møtet. – Vi ser verdien av en god kommunikasjon og tidlig kontakt med involverte parter, sier kommunikasjonssjef i Kultur- og idrettsbygg, Haakon Berg Jensen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2020 kl 07:43

KORSVOLL: Det er – og har i mange år vært – store planer på Korsvollbanen, noe Nordre Aker Budstikke har omtalt flere ganger. Ny idrettshall skal på plass, med forsamlingslokale og barnehage. Kultur- og idrettsbygg Oslo KF er tiltakshaver.

Det gamle klubb- og forsamlingshuset skal rives, og rammetillatelse for søknad om riving er datert 9. desember, fra Hille Melbye Arkitekter AS, på vegne av Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Det er også sendt inn søknad om rammetillatelse datert 17. desember til Plan- og bygningsetaten, fra samme arkitektfirma for ny hall, forsamlingslokale og barnehage. Ny bebyggelse i henhold til søknad om rammetillatelsen er på nesten 4000 kvadratmeter (BRA).

Nabomøte

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF inviterer nå til nabomøte på Korsvollhuset tirsdag 28. januar klokken 18.00:

– Nabomøter er noe vi gjennomfører på de aller fleste av våre byggeprosjekter. Vi ser verdien av en god kommunikasjon og tidlig kontakt med involverte parter og de som vil bli berørt av byggeprosessen, sier Haakon Berg Jensen, kommunikasjonssjef i Kultur- og idrettsbygg.


I møtet den 28. januar vil prosjektledelsen fra Kultur- og idrettsbygg blant annet orientere om prosjektets omfang, fremdrift, usikkerhet og mulige konsekvenser for berørte naboer og andre. De vil gå gjennom byggets sentrale funksjoner, med flerbrukshall, forsamlingslokale og barnehage. Det vil bli vist frem nye illustrasjoner av bygget, inkludert det omkringliggende anlegget.

– I tillegg vil vi ta for oss hvor det vil bli mulig å følge byggeprosjektet på nett – samt påmelding på nyhetsbrev som vi sender ut jevnlig frem mot oppstart og under byggeperioden. Det vil være mulig å stille spørsmål i løpet av møtet, legger Berg Jensen til.

Anbud våren 2020

I en sak i Nordre Aker Budstikke før jul i fjor, informerte Kultur- og idrettsbygg om følgende:

– Vi jobber nå med å utarbeide kravspesifikasjon til anbudsprosessen. Prosjektet vil bli lagt ut på anbud våren 2020. Prosjektet inkluderer også en utvidelse av Åmotveien, med opparbeidelse av fortau. Vi planlegger å starte opp veiprosjektet sommeren 2020, og fullføre dette innen utløpet av 2020. Etter at veiprosjektet er fullført, planlegger vi å sette spaden i jorda på flerbrukshallen, barnehagen og forsamlingslokale, det vil si tidlig i 2021. Bygget skal etter planen stå ferdig sommeren 2022.

Merknader

I saksinnsynet hos Plan- og bygningsetaten går det også frem at det har kommet inn nabomerknader til prosjektet, blant annet i henhold til planene om ny gangforbindelse ved prosjektet, mot den nordre delen av Korsvollbråtan. I tillegg til merknader om trafikk, bevaring av trær og vegetasjon, frykt for støy, barnehagens størrelse, og visuelle kvaliteter og fasade. Du kan følge saken i Plan- og bygningsetatens saksinnsyn.

Pris ved skjønn

Som tidligere omtalt er det også nødvendig for prosjektet å inkludere parkeringstomta som ligger på oversiden av dagens Korsvollbane. Den eies av Korsvoll Arbeiderparti og Korsvoll IL – Les tidligere sak om tomta her.

– Tomten ble ervervet ved avtale om forhåndstiltredelse den 15. mai 2019. Kjøpesummen for tomten skal fastsettes ved skjønn. Når saken skal behandles av skjønnsretten er ikke fastsatt, men det kan se ut til at det blir i begynnelsen av mai neste år, ifølge Lena Nesset, kommunikasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten til Nordre Aker Budstikke før jul.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...