Nordre Aker Budstikke

Omregulering fra friområde til boliger, nytt bydelstorg og fremtidssykehjem

Slik ser området ut fra Nydalsdammen i dag. Utsynet herfra skal ikke svekkes, forsikrer prosjektlederen i Bane Nor. Foto: A-LAB ARKITEKTER

Utbyggingen ved Nydalsdammen, John Colletts plass, hjemmetjenestene, sykkeltiltak i bydelen, og nye Tåsenhjemmet er blant sakene på årets første møte i bydelsutvalget.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2018 kl 13:46

NYDALEN: Torsdag 8. februar er årets første møte i bydelsutvalget i Nordre Aker. Møtet holdes i BU-salen i bydelsadministrasjonen, Nydalsveien 21. Møtet starter klokken 18.00 med åpen halvtime. Her kan bydelens befolkning ta ordet og komme med innspill til sakene som skal behandles, eller andre ting de vil ta opp med de lokale folkevalgte.

Hjemmetjenesten

Hele 37 saker er oppført på sakslisten. Ved siden av orienteringssaker fra tilsynsutvalgene, diverse årsstatistikk og beretninger fra bydelens aktivitet i 2017, er det også flere større saker.

Brukerundersøkelsen fra hjemmetjenestene legges frem for bydelsutvalget. Her går det frem at Nordre Aker nok en gang scorer blant de aller beste i byen. Les mer om brukerundersøkelsen her.

Samtidig har Bydel Nordre Aker fått kritikk fra Kommunerevisjonen, som har funnet mangler i bydelenes arbeid med å sikre kontinuitet i tjenesten til den enkelte bruker i hjemmetjenesten. Også denne rapporten legges frem for bydelsutvalget.

Møteplass på John Colletts plass

Forprosjektet for John Colletts plass, som skal oppgraderes til torg og møteplass, er omsider ferdig.


Slik ser Dronninga Landskaps reviderte forslag av John Colletts plass ut, når trikkesløyfa er bevart. Foto: DRONNINGA LANDSKAP/BYDEL NORDRE AKER


(Illustrasjon fra Dronninga Landskap)

I 2016 søkte bydelen om midler fra Torg og møteplassbudsjettet til Oslo kommune. Det ble totalt søkt om 8,5 millioner for prosjekteringsmidler og gjennomføringskostnader basert på et estimat gjort i forkant. Bydelen mottok en bevilgning på litt over 3 millioner for første del av prosjektet. Det var nok til å gjennomføre en arkitetktkonkurranse der Dronninga Landskap vant konkurransen for videre prosjektering. Det ble inngått kontrakt med Dronninga Landskap våren 2017. Nå må det søkes mer penger fra torg- og møteplassprosjektet i Oslo kommue for å få gjennomført arbeidet.

Utbygging ved Nydalsdammen

En sak som har engasjert stort i bydelen, er forslaget om utbygging av boliger i skogholtet mellom Kapellveien og Nydalsdammen. Nå er det varslet oppstartsmøtet for prosjeket, der Bane Nor Eiendom er tiltakshaver.

Nordre Aker Budstikke omtalte byggeplanene i fjor høst.

Bane Nor tar sikte på oppstart av arbeidet med «å omregulere en mindre del av eiendommen fra friområde til et nytt, kvalitativt boligområde». Miljø-, plan- og samferdelskomiteen i bydelen frarådet utbygging, og ville heller styrke området som friområde, da de behandlet saken tidligere. Nå skal bydelsutvalget avgi sin uttalelse.

Nye boliger

Oppstartsmøte er det også varslet for utbyggingen i Sognsveien 102. Her vil Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus rive Nordberg studentby og bygge 80 nye familieleiligheter. Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt planene.

En byggesak i Kjelsåsveien 109 står også på sakskartet, samt anmodning om støyskjerming langs Ring 3 mellom Lillo Terrasse og Storokrysset. Den ble sist utbedret for over 20 år siden, og gir ikke tilstrekkelig støyskjerming mot boligområdet på oversiden. Dette skyldes delvis at den ikke var tilstrekkelig da den ble etablert, men også at trafikkbelastningen på Ring 3 har øket betydelig siden etableringen.

Tåsenhjemmet

Slik kan det nye Tåsenhjemmet bli. Foto: OMSORGSBYGG OSLO KF

Byelsutvalget skal også uttale seg om planene for det nye Tåsenhjemmet. Det er presentert som verdens mest miljøvennlige sykehjem. Les mer om hvordan Tåsenhjemmet kan bli, her.


Bydelsutvalget blir også forelagt status for sykkeltiltakene som ble vedtatt av BU i 2017.

Hele sakskartet kan du laste ned på bydelens nettsider.

LES OGSÅ:

Nordre Aker er blant de beste på hjemmetjenester

Et snev av New York på John Colletts plass

Vil omregulere friområde og bygge 10.000 kvadratmeter bolig


Vil rive og bygge helt ny studentboliger

Slik blir verdens mest miljøvennilge sykehjem på Tåsen

Vil bruke 640.000 kroner på sykkeltiltak

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...