Nordre Aker Budstikke

Onsdag ettermiddag: Mange har ikke vann på Kjelsås

Oslos drikkevann, Maridalsvannet. Onsdag ettermiddag er det vannstopp for mange beboere på Kjelsås. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Onsdag ettermiddag var det ikke vann i kranene for mange på Kjelsås.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2017 kl 18:28

KJELSÅS: Fra klokken 16.45 merket beboer i Lachmannsvei at vannet var borte, ikke noe vann kom ut av kranen.

Hva skjer egentlig?

Vann- og avløpsetaten bekrefter at vannet har vært borte i hvert fall en times tid, like før klokken 18.00 onsdag ettermiddag.

– Det vi vet er at beboere i følgende veier er rammet; Lachmanns vei Grefsenkollveien, Mikael Hertzbergs vei, Rundhaugveien og Trollfaret, forteller Roger Skau ved Vann- og avløpsetatens beredsskapssenter.

Vet ikke hva som er årsak ennå

Han forteller videre at de jobber for fullt med å finne ut av saken.

– Vi vet ikke hva dette kommer av ennå. Men vi gjør det vi kan for å finne ut av dette, sier han.


Og forteller at mange har ringt for å varsle om vannmangelen.

Vannet tilbake utover kvelden

OPPDATERT: Nærmere klokken 18.30 forteller overordnet vakt ved Vann- og avløpsetaten, Johan Martin Lund, at årsaken er funnet.

– Det har vært et uhell i forbindelse med rørskifteprosjektet i området, og en vannledning er gravd over. Noen har allerede fått tilbake vannet, i løpet av to - tre timer vil nok alle ha vannet tilbake i kranene, sier Lund.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...