Nordre Aker Budstikke

– Onsdag skal vi høvle over Strømsgodset

Nå blir det masse fotballmoro. Onsdag tar Skeid imot Strømsgodset i andre NM-runde – med helt ny tribune – mens Kjelsås reiser til Strømmen. Og søndag blir det lokalderby mellom Kjelsås og Skeid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2017 kl 18:47

NORDRE ÅSEN: Skeidgutta med supportere venter nok i skrivende stund mest på folka fra Drammen. Onsdag er det NM-kamp hjemme mot Strømsgodset. Skeid som i forrige NM-kamp og første runde, sendte Lyn rett ut av cupen, etter å ha vunnet 2-1 hjemme mot gutta fra Kringsjå.

Ryktene går også om at Skeid skal utvide tribunen til 1000 sitteplasser.

– Skeid er virkelig i flytsona om dagen, både på og utenfor banen. Nå skal Nordre Åsen skal oppgraderes, står det på hjemmesiden til klubben, som innkalte til dugnad for å få på plass en mye større tribune.

Med flere enn tusen seter.

De første dugnadsgutta - bak fra venstre spiller Ørjan Hopen og Jonas Bergersen, ytterst til høyre bak Dauda Leigh, foran fra venstre Iaia Balde og Truls Offerdahl. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


Den mindre tribunen som allerede er ved banen, er nå flyttet over på andre siden.

Da Nordre Aker Budstikke stikker innom Nordre Åsen mandag formiddag, er noen av dugnadsgutta i gang med å sette opp tribunen. Som visstnok ankom Nordre Aker fra Bergen samme morgen.

Ikke minst er også to av spillerne på plass. Jonas Bergersen og Ørjan Hopen er på tribunedugnad, og i videosnutt i saken så forteller sistnevnt hvorfor du bør komme deg til Nordre Åsen på onsdag.

Tribuneformann Bjerke svinger innom for å sjekke at alt går riktig for seg. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Sterkt 2. divisjonslag

Kun to dager igjen, før drammenserene ankommer Nordre Åsen. Strømsgodsettrener Tor Ole Skullerud sa dette da det ble klart at Skeid var neste motstander i NM.


– Skeid er et sterkt 2. divisjonslag. Her må vi komme oss ordentlig på jobb og vise oss fra vår beste side. Vi gleder oss selvfølgelig til denne cupkampen, uttalte Strømsgodsets hovedtrener Tor Ole Skullerud på klubbens hjemmesider, da trekningen var gjort.

Første tap

Skeid som har hatt en knallstart på sesongen, og vant de første kampene. Men måtte dele poeng borte mot Finnsnes forrige helg. Og gikk på sin første smell på lørdag, hjemme mot Grorud. Men som av klubben selv blir beskrevet som et nærmest ran på høylys dag.

– Det var flott vårvær, 18 grader, sola kom fram, men det var lite å glede seg over for hjemmepublikumet, da dommeren blåste av kampen sto det 0-1 på tavla. Selv Grorud-supporterne måtte innrømme at gjestene fikk med seg tre meget heldige poeng i bagasjen.

– Det står 0-0 på lystavla, Grorud har ikke hatt en eneste målsjanse, Skeid har nesten dusinet fullt. ...I det 52. spilleminuttet får Mesut Can stjernetreff på volley, Idar Lysgård i Skeid-buret hører bare suset av et prosjektil som smeller oppe i nettaket. Et fantastisk skudd, blodig urettferdig etter spillets gang, men i fotball er det målene som teller - les hele referatet her.

Kjelsås

Kjelsås kom seg lett videre i NM. De banket Frigg hele 4-0 hjemme på Grefsen Stadion. Nå venter Strømmen borte, også onsdag 24. mai, klokken 18.00.


Det har vært litt trøblete start på sesongen for Kjelsås, som ligger langt ned på tabellen i 2. divisjon. Siste kamp borte mot Raufoss endte 2-2.

Foto: NFF

Hovedtrener Eivind Kampen forteller til egen hjemmeside om blanda følelser etter oppgjøret.

– Vi åpner kampen svakt, og selvom vi har en ok periode, så er vi litt heldige som kommer oss til pause med uavgjort. 2. omgangen åpner vi veldig bra, og fram til rødkortet er vi gode. Så synes jeg vi håndterer overtallet veldig dårlig, vi slurver med posisjoner, bruker for mange touch, og slipper raufoss til en del overganger.

– Den perioden skal vi ha bedre kontroll, og skape langt større sjanser. Happy med at vi kommer tilbake to ganger, men når ting blei som de blei, så burde vi hatt med oss mer fra denne kampen, sier Kampen.


Her kan du lese hele referatet fra kampen mot Raufoss.

Fra tidligere oppgjør Kjelsås - Skeid på Grefsen Stadion, skeids Jens Rongved til høyre, også i dagens A-lagsstall. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lokalderby

Søndag er det duket for skikkelig lokalderby, Kjelsås tar imot Skeid på Grefsen Stadion. Søndag 28. mai klokkken 15.00 blåses kampen i gang på Oslos tak.

Lyn og Korsvoll

Lyn Damer er tilbake på vinnersporet, og slo tabelltopp Byåsen hjemme på Kringsjå lørdag - les hele saken her.


FK Lyn var nok godt fornøyd med 2-0 seier og Lokomotiv Oslo lørdag,
etter å ha tapt mot Stabæk 2, 0-1 hjemme på Bislett forrige helg.

Og gratulerer til Korsvoll Fotball, som ikke har avgitt ett eneste poeng etter seks seriekamper, og selvfølgelig topper de tabellen.

Seier nummer 6 på 6 forsøk er i boks, og for fjerde kamp på rad holder vi 0'enRaufoss 2- Korsvoll endte 1-0 til Korsvoll. Korsvoll er nå det eneste laget i Oslo som ikke har avgitt poeng i årets sesong. Målscorer ble Adrian Thun.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...