Nordre Aker Budstikke

Barnehageforelder er bekymret:

Gårdeier ønsker å slippe inn filmteam

Disen gård. Foto: Nordre Aker Budstikke (arkiv)

– Lokalet skal grundig smittevaskes etter bruk, sier styreleder i Disengrenda borettslag, som eier Disen gård, om selskapslokalet der temaet skal være.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2021 kl 14:04

DISEN: Barnehagene er nå på rødt nivå. Fredag har Disengrenda borettslag, som eier Disen gård der Disen gård barnehage disponerer lokaler, gjort avtale med filmteam.

– Barnehagen leier i utgangspunktet halve lokalet, men har tilgang til lokalene der også selskapslokalet er. Planen er å stenge adgangen til selskapslokalet. Barnehagen skal også bruke inngangen fra hagen til hagestuen hvor det skal være en kohort. Ute skal det også være adskilt, slik at barnehagebarna heller ikke ute kommer i kontakt med filmteamet. De vil få tilgang til toalett via bestyrerboligen i 2. etasje. De skal heller ikke bruke kjøkkenet, som barnehagen har adgang til, sier styreleder i Disengrenda borettslag, Rolf Wesenberg.

Det er Kanvas som leier barnehagelokalene på Disen gård.

Gårdeier: Adskilt

Han understreker at alt skal være lagt til rette for at barn og voksne fra barnehagen i morgen ikke skal komme i kontakt med filmteamet, som er på rundt 15 personer.

– Vi har også fått klare forsikringer fra filmteamet, som er fra Høyskolen Kristiania, at alle skal ha testet seg i forkant av dette, og at testene er negative. Det er ganske ressurskrevende å arrangere og leie inn utstyr til en filminnspilling, så derfor er det ikke bare å utsette dette heller. Og lokalet hvor filmteamet skal være, skal grundig smittevaskes etter bruk, av både filmteam og bestyrerpar, sier styrelederen videre. Filmen er også tenkt å brukes av borettslaget selv, i forbindelse med Disen gård og utleie, forteller han.


Wesenberg synes ikke det er noen grunn til bekymring, da han mener at alle forholdsregler er tas, og at de derfor ikke har sett det nødvendig å gå i dialog med bydelsoverlegen om planen for fredag.

Borettslaget kjøpte Disen gård i 1999 av KFUK, forteller Wesenberg videre. I normale tider så leies gårdslokalene også ut til selskapsvirksomhet.

Foreldrereaksjoner

Karl Erik Olsen er en av foreldrene, han reagerer sterkt på at det nå skal slippes inn et filmteam på området.

– Vi er flere foreldre som er sjokkerte over at borettslaget sier ja til å slippe inn et filmteam i barnehagen, til og med vi foreldre kommer nå ikke inn i barnehagen. Det må vel gå å skyve på denne avtalen? Selv om det skal stenges av der filmteamet skal være, så vet man jo hvordan barn er, de løper hit og dit, sier Olsen, som selv også har forsøkt å nå bydelsoverlegen i saken, torsdag formiddag.

Regionsleder Karin Bull i Kanvas-kjeden, kommenterer følgende:


– Vi er helt sikre på at det ikke blir noe kontakt mellom barnehagen og filmcrewet. Barna skal ikke på noe tidspunkt være i samme lokaler eller i uteområdet som filmteamet. Kom brått på oss også, men vi er sikre på at det ikke skal være kontakt mellom barna og filmteamet. Kan forstå at noen foreldre er bekymret, i den tiden vi er i nå. Vi har også forsøkt å nå bydelsoverlegen. Daglig leder vil i morgen ha full fokus på at det ikke blir noe kontakt, sier Bull.

Hun legger til at barnehagekjeden initierer et HMS-møte med borettslaget i nærmeste fremtid om hvordan man skal forholde seg til lignende situasjoner fremover.

Rådet fra bydelsoverlegen

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med bydelsoverlege Tom Sundar, han har lest hva borettslagets styreleder sier ovenfor.

– Det er ikke min rolle å godkjenne. Men barnehagene er på rødt nivå, med små kohorter, og det er nå svært strenge smittevernsregler som gjelder. Hvis virksomheten garanterer at barn og ansatte er "hermetisk" adskilt fra filmteamet, så kan det aksepteres. Mitt råd er at filmteamets planer på Disen gård, utsettes.

Nordre Aker Budstikke har igjen vært i kontakt med styreleder for Disengrenda Borettslag og Wesengård, som sier at de garanterer for tilfredsstillende smittevern, i forbindelse med filmteamprosjektet i morgen, fredag på Disen gård.


Oppdatert: Regionsleder Karin Bull i Kanvas-kjeden opplyser til Nordre Aker Budstikke at hun har vært i kontakt med filmteamet torsdag, og opplyser at det nå er bestemt at de kommer først klokka 13. Hun garanterer på vegne av Kanvas at barna og de ansatte ikke vil være i samme lokaler eller uteområder som filmteamet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...