Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ønsker seg miljøgate på Tåsen

Rundkjøringen i Rolf Wickstrøms vei/Nordbergveien har hatt syv ulykker med myke trafikanter på ti år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Bydelsutvalget synes beboerintitiativet er så godt at de ber Bymiljøetaten utrede muligheter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2016 kl 16:36

TÅSEN: Miljøgate i Kaj Munks vei/Rolf Wickstrøms vei? Ja, det er en idé som bør utredes videre, mener bydelspolitkerne i Nordre Aker.

Forslaget lå på politikernes bord under bydelsutvalgsmøtet 12. mai.

I rundkjøringen ved Tåsensenteret, i krysset Nordbergveien/Rolf Wickstrøms vei har det vært syv trafikkulykker i de siste ti årene, og alle har vært med gående eller syklende.

«Ulykkefrekvensen i krysset er da 0,08, som er over gjennomsnittet for tilsvarende kryss i Norge», ifølge et notat fra Asplan Viak med tall fra Nasjonal Vegdatabank, i forbindelse med utbyggingen på Tåsen senter.

SE BILDENE: Slik har Tåsensenteret utviklet seg gjennom tiårene, fra 1958 til i dag!

Ønsker miljøgate

Det er beboer Andreas Moxnes som har fremmet forslaget til bydelens politikere. Han skriver at det er 50 km/t-fartsgrense på strekningen mellom tunnelløpet ved Ullevål, til Nydalsbrua.

– Men svært mange biler (kjører) betydelig fortere, gjerne opp mot 80 km/t. Dette er skolevei for en av de største barneskolene i Oslo, med over 700 elever, skriver han, og legger til:

– Idag er det ikke mange veier innenfor/ved Ring 3 som har 50 km/t fartsgrense (og med muligheter for å kjøre betydelig fortere). Det er på tide å gjøre noe med denne strekningen også! Sognsveien er vel ganske sammenliknbart, der farten er satt ned sammen med fartsdempende tiltak.

En miljøgate vil bedre sikkerheten for skolebarna, øke trivselen og redusere forurensing i et urbant boligområde og bidra til å dempe vekst i biltrafikk, argumenterer han.

LES OGSÅ: Snart starter arbeidene i Tåsentunnelen: Stenger helt i sommer og trafikken sluses over Kaj Munks vei og Rolf Wickstrøms vei

Vedtaket

Bydelsutvalget er enig i forslaget om miljøgate, og vedtok 12. mai å «anmode Bymiljøetaten om å vurdere dette nærmere».

Men hva er en «miljøgate»? I saksfremstillingen til bydelsutvalget forklares det på denne måten:

«Hensikten med en miljøgate er å skape et tilrettelagt trafikkmiljø for alle brukere, der spesielt hensynet til gående og syklister er ivaretatt. Dette inkluderer godt skille mellom trafikantgruppene, lavere hastighet, beplantning og belysning og godt synlige og tilrettelagte krysningspunkter. En mest mulig trygg skolevei kan gjøre det nødvendig med over- eller undergang i Tåsenkrysset, eller svært lav hastighet for biler.»

Status Tåsen-utbygging

Slik ser forslaget fra Tåsen Utvikling og NorgesGruppen om nytt Tåsensenter ut. Foto: TÅSEN UTVIKLING AS/MEINICH ARKITEKTER AS/PLAN- OG BYGNINGSETATEN

I sakspapirene som lå til grunn for bhandlingen i bydelsutvalget, står det forøvrig at Tåsen-området i kommuneplanen er «utpekt som kollektivknutepunkt som kan tåle høyere utnyttelsesgrad innen boligbygging».

T-banestasjonene Berg og Tåsen ligger i området, samt holdeplass for flere bussruter.

Reguleringsarbeidet for en utbygging av Tåsensenteret, med økning av
byggehøyde for selve senteret samt flere høye boligmoduler opp mot 10-12 etasjer, er i gang.

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om at Plan- og bygningsetaten er skeptiske til høyhusplanene på Tåsen.

«Nærliggende blokkbebyggelse vil sannsynligvis kunne utvides ytterligere, og nærliggende
eneboliger vil kunne ombygges til lavblokker. Utstrekningen av knutepunktet vil bli definert ved en eventuell områdeplan for Tåsen» står det i saksdokumentene.

Det er ifølge bydelen uklart hvem som er overordnet veimyndighet, om veien har riksveistatus, RV 150, eller om denne strekningen er blitt en kommunal vei etter at tunellen ble bygget.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...