Nordre Aker Budstikke

Snuser på opprykk, to serierunder igjen:

Ønskereprise for Kjelsås?

Walid Idrissi har markert seg for Kjelsås denne sesongen. Han har vært i Kjelsås siden 2017, og har en fortid i Lyn. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

22 år etter kan det bli ønskereprise på Kjelsås. Fotballaget kan gjenta bedriften fra 1997 da det rykka opp i 1. divisjon, på nest øverste nivå, og ble der i fire år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2019 kl 11:58

KJELSÅS: – Det kunne ikke vært så mye bedre, gliste Kjelsås-trener Eivind Kampen etter sist helgs serierunde i 2. divisjon avdeling 2.

Ikke bare vant laget hans komfortabelt 3-0 over Oppsal, de tre andre lagene som fortsatt er med i kampen om opprykk til 1. divisjon, tapte. Alle tre!

Slik spiller topplagene i de to siste rundene:

Lørdag 19. kl. 13:
Fram – Kjelsås
Alta – Grorud
Åsane – Mjølner

Lørdag 26. kl. 13:
Kjelsås – Sotra
Elverum – Åsane
Grorud - Fram

Grorud i førersetet, men…

Dermed ble det enda tettere og enda mer spennende i tabelltoppen. To runder før sluttstrek settes ser den slik ut:

1) Grorud (+11 mål) - 45 poeng
2) Åsane (+30 mål) - 44 poeng
3) Kjelsås (+19 mål) - 43 poeng
4) Fram (+19 mål) - 42 poeng
5) Asker (+6 mål) - 40 poeng

– Hvem som stikker av med direkte opprykk og hvem som får spille kvalik om opprykk er helt åpent. Grorud ligger selvfølgelig best an, de har flest poeng og kan avgjøre sjøl, men de er inne i en dårlig stim og har bare tatt ett poeng på sine tre siste kamper og har mistet det forspranget som så solid ut, sier Kampen.


FORNØYD: Kjelsås-trener Eivind Kampen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Åsane har det letteste programmet?

– Kanskje. Men hvis de i siste serierunde drar til Elverum og møter et hjemmelag som spiller for livet, så er ikke det spesielt enkelt. Dessuten er det så jevnt i denne avdelingen at alle kan slå alle, vi har slitt like mye mot lag nede på tabellen som mot topplagene.

– Hvordan vurderer du deres opprykkssjanser?

– Jeg skal ikke begi meg ut på prosentregning, men vi er avhengige av å vinne de to siste kampene. Gjør vi det, tror jeg vi tar en av de to øverste plassene. Men det er ikke helt sikkert det er nok med to seire. Vi kan ikke, som Grorud, avgjøre sjøl. For at vi skal komme i posisjon, må Grorud og/eller Åsane avgi poeng.

Nøkkelkamp

Lørdag spiller Kjelsås en nøkkelkamp i Larvik. Det er så spennende og så avgjørende at supporterklubben Taket har satt opp buss til Larvik for dem som vil følge kampen ringside. Fram var, med seks kamper på rad uten tap, formlaget i tetkampen. Søndag kunne laget inntatt tabelltoppen. I stedet gikk det på et overraskende tap for Senja som kjemper desperat for å overleve.

– Kampen på lørdag er helt åpen. Klarer vi å prestere på toppnivået vårt, så har vi en god mulighet. Men å prestere på sitt beste er ikke lett og vi tåler ikke å falle så mye, sier Kampen.

Interessen for Oslo-fotballen er økende. Her Kjelsås- og Skeid-supportere under cup-kampen i mai. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Gullalder rundt år 2000

På slutten av 1990-tallet var Kjelsås en sensasjon i norsk fotball. Under myndig ledelse av Stig Mathisen og med en ekstremversjon av Drillo-fotball som spillestil rykka laget i 1997 opp i 1. divison etter 15 år på nivået under. Der oppe gjorde laget fra «Oslos tak» alle nedrykksspådommer til skamme. Kjelsås var bare et tulletap mot Ullern i siste seriekamp fra å rykke opp i Tippeligaen - og å bli det eneste toppserielaget i hele fotball-verdenen uten parkeringsplass.


Tippeligaen, som nå heter Eliteserien, er langt unna for Kjelsås, men 1. divisjon, OBOS-ligaen, er innen rekkevidde når to serierundr gjenstår.

Men da er det ikke rom for tull. For selv om Kjelsås kanskje har prestert over forventning i år, så har laget gått på et par blemmer og innimellom hatt problemer med å omsette alle sjansene i mål.

– Vi har variert litt i prestasjon. Det må du nesten regne med i en lang sesong. Her er det også mentale ting som spiller inn, kanskje spesielt for oss om har et ungt lag uten erfaring med å være i en slik tett opprykkskamp. Vi er ikke alene, de andre lagene har også prestet litt ujevnt og gått på uventede tap.

Vi får, for Kjelsås’ skyld, håpe de gjør det igjen.

Supporterklubb

Rita Gamlem Kristiansen. Foto: Privat


Selv om de ikke akkurat strømmer til Grefsen stadion når Kjelsås spiller, så er det mange som har merket seg lagets suksess. Kampen merker økt interesse.

– Ja, det er merkbart at flere bryr seg. Noen kommer innom og flere enn før lurer på hvordan det går.

Og ikke nok med det; supporterklubben fra glansdagene gjenoppsto i sommer. Nå under navnet «Taket» - den støtter laget på Oslos tak. Den prøver å skape enda litt mer festivitas rundt laget og kampene, har fått 153 medlemmer og en maskot som er en blå katt med navnet Karlsson (hva annet kan maskoten til Taket hete?). Den erfarer også at det er vanskelig å skape entusiasme rundt fotball i Oslo.

– Ja, akkurat nå har vi problemer med å fylle bussen som skal kjøre oss til Larvik hvor vi skal bidra til at Fram blir grusa på lørdag, sier Rita Gamlem Kristiansen.

Supporterklubben er vekket til live igjen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...