Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Strengere smittevern i Osloskolen fra mandag:

– Opp til oss om vi klarer å bevege oss til en videre åpning av Oslo

Oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Fredrik Hagen / NTB

KOMMENTAR: «For noen elever vil skolen nå trolig bety oppmøte på skolen hver annen dag, eller kanskje halve dager og resterende som digital hjemmeundervisning. Det forstår jeg at noen kan synes er dumt, - men da må elevene huske på at alternativet faktisk er videre heldigital skole», skriver byråden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Fra mandag åpner vi opp for at alle elever i Oslo kan komme tilbake til en fysisk skole på rødt nivå. Det er det mange som har ventet på. For at ikke smitten igjen skal øke må vi praktisere smittevernreglene strengt. På noen områder blir det enda strengere i Oslo enn hva de nasjonale veilederne sier.

Vi i Oslo hadde ønsket at de nasjonale veilederne var tydeligere, men vi har gjort vårt beste for å tolke dem. Vi har valgt å legge en streng tilnærming til grunn, fordi smitten fortsatt er høy. Det er særdeles viktig å unngå smitteoppblomstring, karantener og i verste fall nedstengninger. Rødt nivå er et alvorlig inngrep i unges liv, og vi gjør det vi kan for å kompensere.

De viktigste elementene er at vi er tydelige på at vi skal ha mindre grupper og færrest mulig nærkontakter. Det gjelder spesielt for organisering av undervisningen av valgfag og fremmedspråk på ungdomstrinnet og i programfag på videregående skole.

For noen elever vil skolen nå trolig bety oppmøte på skolen hver annen dag, eller kanskje halve dager og resterende som digital hjemmeundervisning. Det forstår jeg at noen kan synes er dumt, - men da må elevene huske på at alternativet faktisk er videre heldigital skole. Det tror jeg svært få ønsker seg tilbake til.

En del av smittetiltakene, som ikke er i tråd med den nasjonale veilederen, er at vi i Oslo åpner for at ansatte også kan bruke munnbind i undervisningen dersom de ønsker det. Elever i ungdomsskolen og videregående vil også få tildelt gratis munnbind til bruk på skolen om de ønsker det. Vi er nå i ferd med å distribuere 4 mill. munnbind til skolene.


Vi har også startet opp med koronatesting av elever og ansatte i videregående skoler og dette ruller vi ut til skolene så raskt som praktisk mulig.

Smittefaren er langt fra over. Det er nå opp til oss om vi klarer å bevege oss til en videre åpning av Oslo. Jeg ber innstendig alle foreldre om å holde barna sine hjemme ved symptomer og ta en test. Vask hender, hold avstand og møt hverandre ute heller enn inne. Begrens hvor mange du treffer. På den måten kan de som må og trenger å møtes, kunne gjøre det på tryggere måter, i skoler og barnehager, helsestasjoner og barnevern.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...