Nordre Aker Budstikke

Oppbevarte 55.000 i matavfallspose. Så kom politiet

Da politiet ransaket to adresser i fjor, fant de en matavfallspose med 55.000 kroner i et klesskap. Foto: Nordre Aker Budstikke (Illustrasjonsfoto)

Kvinnen, som måtte møte i Oslo tingrett, mener hun burde blitt frifunnet for tiltaleposten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: De 55.000 kronene, som lå i en matavfallpose i et klesskap, ble funnet under en politiransakelse i kvinnens hjem. Pengene skal ha vært utbytte av en straffbar handling, og kvinnen måtte derfor møte i Oslo tingrett forrige måned.

Det var en etterforskning mot den tiltalte kvinnenes mann som gjorde at politiet dukket opp på døra til kvinnens hjem i bydel Nordre Aker.

Den nå dømte kvinnen skal ikke ha erkjent seg skyldig etter tiltalebeslutningen.

Tok ut penger fra konto og la i posen

I retten forklarte kvinnen at hun og mannen har spart penger i en grønn matavfallpose over lengre tid. De skal av og til ha tatt penger ut fra konto for å legge i posen.


Kvinnen hevdet at det var mannen som hadde skaffet mesteparten av pengene som lå i posen.

Mannen, som også forklarte seg for retten, bekreftet at han hadde jobbet svart over en periode. Penger som skal ha stammet fra svart arbeid, skal ha blitt lagt i posen.

I dommen fra Oslo tingrett kommer det frem at retten er overbevist om at kvinnen visste at det meste av parets penger stammet fra svart arbeid. Hun har selv forklart at det meste av pengene stammet fra svart arbeid, kommer det frem av dommen.

Betinget fengsel

Kvinnen ble i Oslo tingrett dømt for heleri av 35.000 kroner.


I vurderingen av straffeutmålingen er det tatt med at det gikk nesten ett år fra saken var ferdig etterforsket til det ble tatt ut tiltale i saken.

Dommen var enstemmig. Kvinnen ble dømt til betinget fengsel i 45 dager med en prøvetid på to år samt inndraging av 35.000 kroner.

Advokat Roland Kjeldahl har vært kvinnen i 30-årenes forsvarer. I en melding til Nordre Aker Budstikke skriver han at de ikke vil anke dommen.

– Vi mener fortsatt at frifinnelse ville vært riktig avgjørelse. Fordi straffutmålingen var relativt lav ønsker vår klient ikke å ta belastningen med ny runde i retten og risiko for ny avgjørelse i vår klients disfavør. Dommen blir derfor ikke anket.

Her kan du lese flere lokale saker fra Oslo tingrett.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...