Nordre Aker Budstikke

Skal utbedre feil på den nye «grønne adkomsten»

Den «grønne adkomsten» er nesten ferdig. Slik ser det ut fredag ettermiddag. Foto: Christian Fredrik Borg

Nå er jord fjernet, og deler av arbeidet må gjøres på nytt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2021 kl 16:57

SOGNSVANN: Arbeidet med etablering av en «grønne adkomst» ved Sognsvann er nesten fullført.

Anlegget har en kostnad på rundt 6,2 millioner kroner, ifølge budsjettet.

Prosjektet er et resultat av en idé fra Naturvernforbundet i Oslo og Akershus. Ifølge kommunen skal den gjøre det tryggere å gå fra T-banestasjonen til marka.

– Oppdaget raskt

Bymiljøetaten erkjenner imidlertid at ikke alt har gått som planlagt.

– Entreprenøren benyttet en frøblanding som viste seg å inneholde noen fremmede arter, skriver pressevakt Bård Eion Flaen i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Bymiljøetatens entreprenør har startet med å fjerne de fremedde artene. Foto: Christian Fredrik Borg


Han sier at det raskt ble oppdaget.

Avisa Oslo har også omtalt saken.

– Entreprenøren er nå i gang med fjerne det tilsådde jordlaget. Utlegging av ny jord og tilsåing med ny frøblanding vil bli utført av entreprenøren før Bymiljøetaten overtar driftsansvaret for den grønne adkomsten, uttaler Eion Flaen.

Det er blomstene rundt disse plantene som er fjernet. Foto: Christian Fredrik Borg

Den siste uken har arbeidet med å fjerne de fremmede artene pågått.

– Udemokratisk

Nordre Aker Budstikke har den siste tiden skrevet flere saker om den grønne adkomsten og Naturvernforbubdet tilhold ved Sognsvann.

Først var forutsetningen for kommunen at Naturvernforbundet skulle finansiere anlegget. Dette ble senere endret, og kommunen har nå påtatt seg kostnaden.

I tillegg leies kommunens eiendom Søndre Sandås årlig ut til Naturvernforbundet for 5.000 kroner i året. Bymiljøetaten reagerte da byrådet ønsket dette og mente det ville kunne bryte med byrådserklæringen.


Bymiljøetatens entreprenør har startet med å fjerne de fremedde artene. Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...