Nordre Aker Budstikke

Oppfordrer deg til å bruke Grefsenveien

Nå er det også skiltet med gjennomkjøring forbudt, fra Grefsenveien-siden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2019 kl 13:25

KJELSÅS: Sporveien oppgraderer Grefsenveien med nye trikkeskinner mellom Platåveien og Midtoddveien, og strekningen har derfor lenge kun vært mulig å kjøre sørover mot Storo, slik også buss for trikk gjør.

Sporveien, som er byggherre, har forøvrig tidligere meddelt at de regner med å være klare til å åpne Grefsenveien på denne strekningen for toveistrafikk igjen, innen jul 2019.

Nå er datoen klar for åpning av Grefsenveien mellom Platåveien og Midtoddveien for toveistrafikk: Dette vil skje mandag 9. desember.

Torsdag ble det også satt opp gjennomkjøring forbudtskilt ved Kjelsåsveien, inn fra Grefsenveien:

– Dette er gjort for å forberede beboere og trafikanter i området om at denne innkjøringsmuligheten snart stenges, og at krysset blir tilbakestilt til slik det var før anleggsarbeidene i Grefsenveien startet. Vi henstiller til alle sjåfører om å kjøre Grefsenveien – og ikke Kjelsåsveien – hvis man skal sørover i retning Storo. Vi ber også om at alle avpasser farten og følger gjeldende fartsgrense i Grefsenveien, ifølge pressekontakt for Sporveien, Tune S. Tuhus, som legger til at det kun er gjennomkjøring forbudt inntil videre i Kjelsåsveien, fra Grefsenveien-siden.

Inn og utkjøring for beboere

Krysset Grefsenveien og Kjelsåsveien skal fullt ut tilbakestilles innen 9. desember når Grefsenveien mellom Platåveien og Kjelsåsalléen holdeplass åpner for trafikk i begge retninger, ifølge Sporveien.

Men, i forbindelse med at Vann- og avløpsetaten (VAV) oppgraderer vannledninger i området, så vil Kjelsåsveien bli stengt for gjennomkjøring ved nummer 111b når Grefsenveien åpner for toveistrafikk, og det er ifølge VAV tenkt at innkjøring til eiendommene mellom Kjelsåsveien 111b og 126 skal skje fra Grefsenveien/Midtoddveien (ved Prix-krysset), der det nå har vært åpnet mens Grefsenveien over platået har vært stengt.

Etter at Grefsenveien åpner for toveistrafikk igjen 9. desember, vil dermed denne innkjøringen kun benyttes av dem som skal fram mot sperringen ved nummer 111b, ifølge VAV i tidligere sak som du kan lese her.

Endringer for buss

I forbindelse med at Grefsenveien åpner for toveistrafikk 9. desember, blir det også endringer i busstilbudet for linje 25 og 11B (buss for trikk):

  • Linje 11B vil kjøre Grefsenveien i begge retninger hele veien mellom Storo og Kjelsås. Omkjøring via Kjelsåsveien retning Kjelsås opphører. Linje 11B vil ikke lenger stoppe ved Brannvaktveien, Lyngåsveien og Myrerskogveien. Glads vei, Grefsenplatået og Grefsen stadion betjenes i begge retninger.
  • Linje 25 retning Majorstuen vil kjøre via Lyngåsveien og Grefsenveien. Linje 25 vil ikke lenger stoppe ved Myrerskogveien, men vil stoppe ved Grefsen stadion. Retning Tonsenhagen/Lørenskog vil kjøres som i dag via Glads vei.
  • For linje 56 blir det ingen endringer fra dagens situasjonen.

Storo-Disen

Strekningen Storo-Disen, som også oppgraderes vil ikke bli åpnet for normaltrafikk før våren 2020, ifølge Sporveien.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...