Nordre Aker Budstikke

Nå skal det sprenges:

Oppfordrer til å ta ned gjenstander du er spesielt redd for, som henger eller står utrygt

Og i tillegg: Ta vare på bikkja!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.12.2018 kl 17:38

DISEN: I forbindelse med Vann- og avløpsetatens arbeider i Grefsenveien, varsler nå Sporveien - som er prosjektleder for «nye» Grefsenveien - om det nye anlegget for overvannshåndtering som skal etableres på Disenjordet, eller Gransjordet som jordet opprinnelig heter.

– Som en del av vann- og avløpsprosjektet i Grefsenveien mellom Storo og Disen, hvor en av Oslos hovedvannledninger skal skiftes, skal det etableres et anlegg for bedre overannshåndtering. Dette er nødvendig fordi kapasiteten til dagens anlegg er underdimensjonert, samt at det mangler løsninger for separering av overvann og spillvann. Konsekvensen av dette er at både overvann og spillvann (kloakk) går inn i fellesledninger som ikke håndterer de store mengdene med forurenset vann, skriver Sporveien i informasjonsskriv som også skal ut til beboere i området.

LES OGSÅ: Målt til 71 km/t i Lettvintveien

Fordrøyningsanlegg

Videre står det:

– For å løse dette problemet skal altså Bymiljøetaten etablere og legge til rette for separering av overvann med blant annet et fordrøyningsanlegg på Gransjordet/ Disenjordet, som skal fordrøye overvannet som kommer ned Grefsenveien. Videre herfra skal overvannet ledes i eget overvannsanlegg, noe som skal redusere sårbarheten til dagens fellesanlegg. Når anlegget et ferdig vil det bli lite synlig i landskapet.


Det står også at rystelsene kan oppleves som ubehagelige og skremmende for både mennesker og dyr:

– Boring i fjell gjøres med kraftige og støyende maskiner. Lyd fra boret som slår i fjellet forplanter seg i grunnen og inn i bygninger. Boret produserer støv (borkaks) som samles av en støvsuger og deponeres på bakken. Mengdene er så store at produsenter av borerigger dessverre ikke har funnet praktiske løsninger for oppsamling av støvet.

Det vil også bli satt opp såkalte rystelsesmålere på nærliggende bygninger, hvis det blir ansett som nødvendig:

– Det vil ikke være nødvendig å måle på annet enn de nærmeste bygningene da rystelsene avtar vesentlig med avstanden fra sprengningsstedet. Alle data fra målingene lagres og behandles av et eksternt firma.

Vakter

Sporveien opplyser at det blir satt ut vakter for å hindre at noen kommer for nær avfyring av salvene, og som blir varslet med sirener.


Det blir også oppfordret til å sikre gjenstander og sårbart teknologisk utstyr eller installasjoner, som man er spesielt redd for:

– Eller som du vet henger eller står utrygt, ta disse ned fra vegger og hyller, se spesielt etter i garasjen etter ting som kan falle på bilen. Ved spesielle anledninger, selskap, møter eller lignende ta kontakt med oss på forhånd og vi skal gjøre hva vi kan for å ta hensyn.

– Mange dyr, særlig hunder, er svært vare for rystelser og kraftige smell. Ikke etterlat de alene hjemme dersom du ikke vet at det går greit.

Arbeidet med byggegropen begynner i starten av januar, og skal vare i rundt tre uker, mellom klokken 07.00 og klokken 19.00.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...